Maláj csirkés rizses hús

Mostanság olyan sok sütemény receptet hoztam, hogy teljesen háttérbe szorultak a főételek, így gyorsan igyekszem is szépíteni…és rögtön egy igazi nagyágyú érkezik.

Ez egy számomra nagyon kedves étel, nagyon egyszerű elkészíteni és az ízélmény valami egészen fantasztikus.

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell filé
  • 1 ek méz
  • 1 kaliforniai paprika
  • 20 dkg gomba
  • 25 dkg rizs
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 nagy fej – vagy két kissebb – vöröshagyma
  • 1 csapott ek curry por
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek gm szójaszósz
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors, chili

Elkészítés:

A rizst a zöldborsóval megpárolom.

A csirkemellet vékony csíkokra vágom, sózom, borsozom, majd felforrósított serpenyőben, tetszőleges zsiradékon, a mézzel együtt aranysárgára pirítom és tányérra szedem.

A visszamaradt zsiradékra dobom a vékony félkarikára vágott hagymát, fedő alatt megpárolom, majd hozzá adom a felaprított paprikát, a szeletelt gombát, megpirítom, végül mehet bele a zúzott fokhagyma, a curry, a chili, ezzel már csak összeforgatom és le is veszem a tűzhelyről.

A hagymás ragut összekeverem a párolt rizses zöldborsóval, a pirított csirkemellel, hozzáadom a szójaszószt, összeforgatom és forrón kínálom.

Elkészítési idő: 30 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük