Almás-fahéjas zabkeksz

Készült már többször zabkeksz és mivel mindig nagy sikere volt, ezért most hoztam Nektek egy újabb verziót és nem bonyolítom túl, csupán az aktuális ízekhez nyúltam.

Isteni alma, fantasztikus fahéj, aranyló méz és kész is az ősz, számomra egyik legkedveltebb ízvilága.

Hozzávalók:

12 dkg gm zabpehely

8 dkg zabpehely liszt

5 dkg olvasztott vaj

3 ek méz

1 tojás

1 alma

1 mk fahéj

késhegynyi szódabikarbóna

csipet só

 

Elkészítés:

Az almát meghámozom, nagylyukú sajtreszelőn lereszelem, kicsavarom a levét.

Az összes hozzávalót, az almával együtt elkeverem, majd sütőpapírral bélelt tepsire tetszőleges nagyságú halmokat sorakoztatok, melyeket villával lenyomkodok.

170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 25 perc alatt készre sütöm. A sütési idő, sütőnként változhat.

Jól záródó fémdobozban napokig eláll, márha nem fogy el azonnal!

Elkészítési idő: 35 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük