Mézes-sörös sertéstarja

Az egyik kedvenc húsfélém a sertéstarja. Finom szaftos, nagyon jól fűszerezhető…arról már nem is beszélve, hogy milyen fantasztikus mikor a grillen sül.

Ezúttal egy isteni sörös pácot hoztam Nektek, ami egy kis mézzel megbolondítva remek választás egy baráti összejövetelre vagy csak egy szimpla hétköznapra.

Hozzávalók:

1 dl olaj
1 ek magos mustár
1 ek mustár
2 ek méz
3 dl belga Afligen sör
50 dkg sertéstarja
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A páchoz összekeverem a hozzávalókat, beleteszem a tarjaszeleteket és hagyom pácolódni. Legjobb, ha egy egész éjszakára hűtőbe tesszük, de néhány óra is elegendő.

A burgonyát felaprítom, sózom, borsozom, megszórom az aprított rozmaringgal, meglocsolom olvasztott kacsazsírral, összeforgatom, ráteszem a tarjaszeleteket, befedem benedvesítette sütőpapírral és 190 fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt, légkeveréses fokozaton készre sütőm.

A sütési idő sütőnként változhat.

Elkészítési idő: 50 perc

1 komment

  • Szerintem az összes barátom imádná, de a családom is velem együtt. Ki is fogom próbálni. 😀

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük