A különböző módon bundázott húsok mindig nagy sikert aratnak, így most hoztam Nektek egy újabb isteni receptet, ezúttal sörrel tuningolva.
Nagyikám gyakran készít nekünk unokáknak ilyen finomságot, mert nagyon szeretjük. A sörtől egészen különleges lesz a panír állaga és finoman roppanós lesz a bunda külseje.
én most kicsit felturbóztam a Mamikám receptjét! Készítsétek el minél többen, aztán pedig írjátok meg, hogy sikerült!
Hozzávalók:
70 dkg csirkemell filé
15 dkg liszt +2 ek a forgatáshoz (aki gluténmentesen étkezik használjon gm lisztkeveréket)
2 tojás
2 ek reszelt parmezán
1 mk borsikafű
1 gerezd fokhagyma
2 dl Soproni APA szűretlen világos sör (aki gluténmentesen étkezik használjon gm sört)
olaj a sütéshez
Ízlés szerint só
Elkészítés:
A csirkemellett vastagabb csíkokra vágom, besózom és félre teszem.
A sört elkeverem a tojással, a reszelt fokhagymával, a reszelt parmezánnal, a liszttel, sóval és borsikafűvel.
A húscsíkokat megforgatom lisztben, a masszában, majd forró olajban aranysárgára sütöm.
Ízlés szerint friss salátával, párolt rizzsel, burgonyapürével kínálom.
Elkészítési idő: 25 perc