fbpx

Isteni bundázott csirkecsíkok

A különböző módon bundázott húsok mindig nagy sikert aratnak, így most hoztam Nektek egy újabb isteni receptet, ezúttal sörrel tuningolva.

Nagyikám gyakran készít nekünk unokáknak ilyen finomságot, mert nagyon szeretjük. A sörtől egészen különleges lesz a panír állaga és finoman roppanós lesz a bunda külseje.

én most kicsit felturbóztam a Mamikám receptjét! Készítsétek el minél többen, aztán pedig írjátok meg, hogy sikerült!

Hozzávalók:

70 dkg csirkemell filé

15 dkg liszt +2 ek a forgatáshoz (aki gluténmentesen étkezik használjon gm lisztkeveréket)

2 tojás

2 ek reszelt parmezán

1 mk borsikafű

1 gerezd fokhagyma

2 dl Soproni APA szűretlen világos sör (aki gluténmentesen étkezik használjon gm sört)

olaj a sütéshez

Ízlés szerint só

Elkészítés:

A csirkemellett vastagabb csíkokra vágom, besózom és félre teszem.

A sört elkeverem a tojással, a reszelt fokhagymával, a reszelt parmezánnal, a liszttel, sóval és borsikafűvel.

A húscsíkokat megforgatom lisztben, a masszában, majd forró olajban aranysárgára sütöm.

Ízlés szerint friss salátával, párolt rizzsel, burgonyapürével kínálom.

Elkészítési idő: 25 perc

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Magyarország KEDVENC

receptgyűjtője!

Egy könyv, ami receptekkel megtöltve megfizethetetlen
kincs lesz!