fbpx

Töltött édesburgonya sajttal sütve

Hoztam Nektek egy igazi, hamisítatlan egyszerűen, finomat GastroHobbi receptet, ami szerintem nagy kedvenc lesz.

Ezek a töltött dolgok egyébként is mindig nagy sikert aratnak, mert csak mindent bele, aztán mehet is be a sütőbe és ha még egy kis sajt is kerül rá, remekül megkoronázza az ételünket.

Jó szívvel ajánlom kipróbálásra, aztán meg mehet a kísérletezés és a visszajelzés, hogy kinek mi kerül még bele, az ízhatás fokozása érdekében.

Hozzávalók:

3 édesburgonya

1 ek vaj

1 ek olaj

50 dkg csirkemell filé

1 kis fej lila hagyma

2 kaliforniai paprika

1 gerezd fokhagyma

1 ek aprított petrezselyemzöld

6 szelet Medve Szeletem – klasszikus íz – sajt

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A burgonyákat alaposan lesikálom, villával megszurkálom, majd 220 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton kb. 35 perc alatt megsütöm. A sütési idő sütőnként és burgonyánként változhat. Akkor jó mikor megnyomjuk és már puha.

A csirkemellet csíkokra vágom, az olaj és vaj keverékén megpirítom, hozzáadom a felszeletelt lila hagymát, a kockára vágott paprikákat, a reszelt fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, a fűszereket, összepirítom és leveszem a tűzhelyről.

Mikor a batáta megsült, ketté vágom, egy kanállal benyomkodom a közepét, beletöltöm a csirkés ragut, a tetjére teszek 1-1 szelet sajtot és visszadugom a sütőbe 5 percre, hogy a sajt ráolvadjon.

Elkészítési idő: 50 perc

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Magyarország KEDVENC

receptgyűjtője újra készleten!

A kedbenc családi recepteket írd bele ebbe a könyvbe, hogy ne vesszen nyoma egyetlen finomságnak sem!