Hoztam Nektek egy igazi, hamisítatlan egyszerűen, finomat GastroHobbi receptet, ami szerintem nagy kedvenc lesz.
Ezek a töltött dolgok egyébként is mindig nagy sikert aratnak, mert csak mindent bele, aztán mehet is be a sütőbe és ha még egy kis sajt is kerül rá, remekül megkoronázza az ételünket.
Jó szívvel ajánlom kipróbálásra, aztán meg mehet a kísérletezés és a visszajelzés, hogy kinek mi kerül még bele, az ízhatás fokozása érdekében.
Hozzávalók:
3 édesburgonya
1 ek vaj
1 ek olaj
50 dkg csirkemell filé
1 kis fej lila hagyma
2 kaliforniai paprika
1 gerezd fokhagyma
1 ek aprított petrezselyemzöld
6 szelet Medve Szeletem – klasszikus íz – sajt
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A burgonyákat alaposan lesikálom, villával megszurkálom, majd 220 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton kb. 35 perc alatt megsütöm. A sütési idő sütőnként és burgonyánként változhat. Akkor jó mikor megnyomjuk és már puha.
A csirkemellet csíkokra vágom, az olaj és vaj keverékén megpirítom, hozzáadom a felszeletelt lila hagymát, a kockára vágott paprikákat, a reszelt fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, a fűszereket, összepirítom és leveszem a tűzhelyről.
Mikor a batáta megsült, ketté vágom, egy kanállal benyomkodom a közepét, beletöltöm a csirkés ragut, a tetjére teszek 1-1 szelet sajtot és visszadugom a sütőbe 5 percre, hogy a sajt ráolvadjon.
Elkészítési idő: 50 perc