Brokkolis csirkés tészta

Régóta szeretnék már ilyen színes tésztát készíteni, de eddig nem találtam gluténmentes változatot… most, hogy a Schnitzer tészták (DM üzletekben kapható) között találtam, gyorsan meg is ragadtam az alkalmat és készítettem egy finom és egyszerű csirkés tésztát.

Hozzávalók:

1 csomag Schnitzer tricolor fusilli

1 ek dijoni magos mustár

1 ek krémes mustár

2 ek méz

2 gerezd fokhagyma

50 dkg csirkemell filé

1 fej vöröshagyma

50 dkg brokkoli

25 dkg csiperke gomba

1 dl víz

4 ek gm szójaszósz

2 ek olíva olaj

Ízlés szerint só és frissen őrölt bors

 

Elkészítés:

A tésztát az útmutatón lévő utasítás szerint készre főzöm.

Amustárokat összekeverem a mézzel, a reszelt fokhagymával, beleforgatom a kockára vágott csirkemellet és félre teszem.

A hagymát felszeletelem, az olíva olajon megdínsztelem, hozzáadom a bepácolt csirkemellet és aranysárgára pirítom.

Mikor kész, mehet bele a rózsáira szedett brokkoli, a szeletelt gomba, a víz, sózom, borsozom, fedővel lefedem 5-10 percet párolom (én szeretem, ha zöldségek roppanósag maradnak), majd hozzáadom a kifőtt tésztát, a szójaszószt, összeforgatom és kész is.

Elkészítési idő: 30 perc

Brokkolis csirkés tészta

Egyszerű, gyors és finom. Próbáljátok ki! 🙂

Közzétette: GastroHobbi – 2019. május 13., hétfő

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.