fbpx

Csokoládés banánkenyér

Tökéletes recept a már kicsit túl érett banánok felhasználására! Remek reggeli, tízórai, uzsonna! Csak össze kell keverni és már mehet is a sütőbe.

Bevallom őszintén, évek óta készülök megsütni, de ez idáig valahogy sosem került rá sor és így utólag kicsit haragszok magamra, mert egy fantasztikus finomságtól fosztottam meg magunkat, most viszont kipróbáltam és garantáltan felkerül a rendszeresen készítendő listára!

Süssétek, ne várjatok semmire! Nagyon finom, pihe-puha! Nagyon csokis és nagyon banános!

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 2 dkg cukrozatlan holland kakaópor
  • 10 g sütőpor
  • 8 dkg aprított étcsokoládé
  • 2 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg natúr joghurt
  • 3 banán + 1 a tetejére (elhagyható)
  • csipet só

Elkészítés:

A lisztet, kakaóport, sütőport, sót, aprított csokoládét összekeverem.

Egy másik tálba a tojást felhabosítom a cukorral, hozzáadom a vajat, joghurtot, a villával összetört banánt és ezekkel is alaposan összekeverem.

A tojásos masszához adom a lisztes keveréket, alaposan összedolgozom és sütőpapírral bélelt formába öntöm. én püspökkenyér formát használtam, de mehet őzgerincbe is.

A plusz egy banánt hosszában félbe vágom, a massza tetejére teszem és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 60 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként és a forma mértetétől függően változhat. Végezzünk tűpróbát.

 

Elkészítési idő: 10 perc + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük