Régóta tervezek már habos túróst sütni és mivel ennél a sütinél nekem mindig a tészta része a necces pont ezért gondoltam, hogy most nem babrál ki vele, kekszes alapra készítem.
Amellett, hogy nagyon jól sikerült, külön jót tett a sütinek, hogy a túrós krém és a finom, pirult hab alatt egy ropogós kekszréteg volt.
Hozzávalók:
- 40 dkg gullon cukormentes zabkeksz
- 8 dkg vaj
- 8 dkg eritrit
- 4 dkg cukrozatlan holland kakaópor
- 1 ek rum
- 1,5 dl tej
A túrós réteghez:
- 45 dkg túró
- 3 tojássárgája
- 12 dkg eritrit
- fél mk vanília kivonat
- fél citrom reszelt héja
A tetejére:
- 3 tojásfehérje
- 8 dkg eritrit
Elkészítés:
A kekszet összetöröm, hozzá adom a felolvasztott vajat, az édesítőt, a kakaóport, a rumot, a tejet, alaposan összekeverem, majd kivajazott tepsibe nyomkodom.
A túrót, a tojássárgáját, az eritritet, a vaníliát és a citrom héjat egy kézi mixer segítségével kikeverem és a kekszes alapra simítom és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 20 perc alatt készre sütöm.
A tojásfehérjét kemény habbá verem, beleforgatom az eritritet és a megsült, túrós massza tetejére kanalazom, elsimítom és visszadugom a sütőbe további 10 percre.
Amikor a sütemény elkészült, tetszüleges méretű szeletekre vágva kínálom.
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő
