fbpx

Karfiolpaprikás

Mint ahogy eddig az elmúlt napokban, ma is igyekszem Nektek egy húsmentes finomságot hozni ötletadónak.

Egyszerűen, gyorsan elkészíthető és szerintem fogjátok szeretni.

Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvben

RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT!

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 szelet házi füstöltszalonna
  • 50 dkg karfiol
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 3 ek tejföl
  • 2 tk rizsliszt
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

Az apró kockára vágott szalonnát (elhagyható, ha hús mentesen szeretnénk készíteni, abban az esetben használjunk növényi olajat) zsírjára sütöm, majd rádobom a finomra vágott vöröshagymát és üvegesre párolom.

Mikor a hagyma elkészült, lehúzom a tűzhelyről, megszórom a fűszerpaprikával, hagyom feloldódni a zsírban, majd hozzáadom az aprított fokhagymát, a karfiolt, felöntöm annyi vízzel, hogy félig ellepje, sózom, borsozom és fedő alatt puhára főzöm.

A tejfölt kikeverem a rizsliszttel és mikor a karfiol megpuhult, a forró léből, rámerek néhány kanállal, alaposan kikeverem majd a karfiolra öntöm és kiforralom.

Ízlés szerint tésztával, galuskával, párolt rizzsel, bulgurral kínálom.

 

Elkészítési idő: 25 perc + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Magyarország KEDVENC

receptgyűjtője!

Egy könyv, ami receptekkel megtöltve megfizethetetlen
kincs lesz!