fbpx

Tejfölös fánk

Ma megint olyat alkottam, hogy el sem hiszem! Isteni pihe-puha, légies fánkocskák, mintha felhőbe harapnék, mindössze 5 hozzávalóból és se élesztő, se sütőpor nem kell hozzá!

Megint csak azt tudom mondani, hogy imádom ezt a tarkedli sütőt, mindig olyan finomságok készülnek benne, semmi perc alatt, hogy csak ámulok és bámulok, nah meg persze örülök, hogy imádja a család.

Ha Te is szeretnél egyet nézd meg ITT, még van pár darab és lesz még hozzá recept bőven!

Az eddigi receptjeim a serpenyőhöz:

Túrós tarkedli

Tarkedli – cseh fánk –

Krumplis palacsinta

Hozzávalók – 20 darabhoz -:

  • 2 dl 20%-os tejföl
  • 8 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 dkg porcukor
  • baracklekvár

Elkészítés:

A tejfölt elhabarom a liszttel, majd hozzáadom a tojássárgáját, a porcukrot, alaposan kikeverem végül óvatosan beleforgatom a  kemény habbá vert fehérjét.

A masszát olajjal megspriccelt tarkedlisütőbe kanalazom és közepes hőmérsékleten (elektromos főzőlapon 6-os) mindkét oldalát szép pirosra sütöm.

Mikor mindet kisütöttem, baracklekvárral összeragasztom őket. Ízlés szerint, porcukorral megszórva kínálom.

 

Elkészítési idő: 25 perc

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SimplePay vásárlói tájékoztató