Ha szeretnéd egy helyen gyűjteni a recepteket, nézd meg Receptgyűjtőnket! ITT!
Rántás, habarás, ahány ház, annyi szokás, hogy hogyan sűrítjük a főzelékeket. Vannak olyan főzelékek, ahol én a saját magával való sűrítést szeretem a legjobban és a krumplifőzelék tipikusan ilyen!
Nagyon szeretem, hogy még intenzívebb ízt ad az éetelnek, hogy beleturmixolom a burgonyát. Próbáljétok ki Ti is, remélem szeretni fogjátok.
Hozzávalók:
- 2 kg burgonya – én főzelékhez a sárgát szeretem –
- 2 babérlevél
- 3 dl tejföl
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A burgonyát meghámozom, felkockázom és annyi vízben, ami éppen ellepi, sóval, babérlevéllel puhára főzöm.
Mikor a burgonya megfőtt a tejfölt bele öntöm a turmuxba, rászedek 5 merőkanál főttburgonyát, a főzőlét, összeturmixolom, visszaöntöm a lábasba és kiforralom.
A legvégén ízesíthetjük még borssal, ízlés szerint egy kis tárkonyecettel.
Sülthússal, pörkölttel, fasírttal, sültvirslivel kínálom!
Elkészítési idő: 30 perc
