fbpx

Mini kürtőskalács muffin

Ez az a recept, aminek feltétlen szerepelni kell a családi receptgyűjteményben! Ha szeretnél Te is egy szuper Receptgyűjtő könyvet vagy kimondottan Desszerteket gyűjtesz kattints IDE!

Nagyon sok kürtőskalács muffin recept kering a neten és régóta készülök már én is elkészíteni és hozni Nektek egy kipróbált, garantáltan “sikerül” verziót.

A hagyományos muffin méret nekem ehhez túl nagy volt és túl tmör a tésztája, ezért jött az ötlet, hogy kipróbálom mini muffin formában és jelentem tökéletes. Aprócska falatnyi élvezet, pont megfelelő tészta és cukros szórat mennyiséggel.

Tegnap szülinapi bulira voltunk hivatalosak, így ott debütáltak a kis mini finomságok és nagy sikert arattak, így jó szívvel ajánlom Nektek is.

Hozzávalók 48 darabhoz:

  • 2 közepesméretű tojás
  • 16 dkg kristálycukor
  • 12 g sütőpor
  • 1,25 dl olaj
  • 3,5 dl tej
  • 40 dkg liszt
  • cukor a szóráshoz + 6 dkg vaj + ízlés szerint fahéj, kókusz, vanília, kakaó, őrölt mandula, -dió, – mogyoró

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral elektromos habverővel felhabosítom. Itt ne spóroljunk az idővel, mert ettől lesz légiesen könnyű a megsült tészta.

Hozzáadom az olajat, a tej felét, a sütőporral elkevert lisztet és ekkor már csak kézi habverővel alaposan kikeverem a tésztát, hogy csomómentes legyen, majd felöntöm a maradék tejjel ezzel is elkeverem és el is készült a tészta.

én nem szoktam muffin papírt használni, de aki szereti tegyen a muffin formába. Mivel tapadásmentes a formám, így nem igényel előkészítést, de akinek nem az, az kenje ki vajjal, szórja meg liszttel.

A tésztát a formába kanalazom úgy, hogy 2/3 részt töltsön ki, majd 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 12 perc/adag alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változhat és ha hagyományos méretű formát használunk, akkor több, a biztonság kedvéért végezzünk tűpróbát.

A sütő aljába, hőálló tálba vizet teszek, hogy sütés közben párologjon.

Amikora tésztamegsül, még forrón megkenem a tetejét – de ha szeretnétek az egészet is forgathatjátok a cukros keverékbe – az olvasztott vajjal, majd a megkent részt beleforgatom a tetszőleges, kristálycukorral elkevert szóratokba.

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SimplePay vásárlói tájékoztató
19/11/2020 00:00

Még van pár darab 30%-os kuponunk!

Rendeld meg most a receptgyűjtő könyveinket kihagyhatatlan kedvezménnyel!

 

Kuponkód:
GASTROHOBBI30