Azoknak akik karácsonykor is maradnak a csirkemellnél és az egyszerűen, gyorsan, finomat recepteknél, de mégis szeretnének valami ünnepit, hoztam egy isteni receptet ami garantáltan megállja a helyét az ünnepi fogások között.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 1 púpozott ek krémes dijoni mustár
- 1 púpozott ek magos dijoni mustár
- 1 dl Grand Tokaj tokaji aszú
- Ízlés szerint só és őrölt chili
Elkészítés:
A mustárokat összekeverem a chilivel és a borral.
A csirkemelleket, mintha szeletelném, elkezdem vágni de nem vágom át teljesen, széthajtom, folpackkal letakarom, megklopfolom, ízlés szerint sózom, majd bekenem az előzőleg kikevert aszús-mustáros páccal.
A legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük, de kevesebb idő is elég neki.
Közvetlenül fogyasztás előtt, felforrósított serpenyőben, kevés zsíradékon, mindkét oldalát aranysárgára sütöm.
Hasábokra vágott, sütőben sült édesburgonyával kínálom.
Elkészítési idő: 15 perc + pécolás + sütési idő
