Ez az az étel, amiben minden benne van amit szeretek és az egyik legnagyobb kedvencem.
Feltétlen próbáljátok ki, aztán pedig írjátok meg, hogy ízlett.
Hozzávalók:
- 12 dkg mangalica szalonna
- 12 dkg kolozsvári szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 1,2 kg KOMÉTA sertéstarja
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrőlt fűszerkömény
- 1 tk majoranna
- 70 dkg savanyúkáposzta
- 1 kg sztrapacska vagy galuska
- 5 dl tejföl
- Ízlés szerint só és frissen törött tarka bors
Elkészítés:
A kockára vágott mangalica szalonnát zsírjára sütöm, hozzáadom a szintén kockára vágott kolozsvári szalonnát, ezt is megpirítom, majd mehet bele a finomra vágott hagyma és megpárolom.
A húst kisebb kockára (1cmx1cm) vágom, a lepírított hagymás szalonnához adom, fehéredésig sütöm, majd mehet bele az aprított fokhagyma, a bors, az őrölt fűszerkömény, só, majoranna, alaposan összeforgatom, majd fedő alatt, alacsony hőmérsékleten, majdnem készre főzöm.
Amikor a hús már majdnem kész, hozzáadom az átmosott savanyúkáposztát, összekeverem, visszateszem a fedőt és készre főzöm.
Amikor a hús és a káposzta is elkészült, hozzákeverem az előzőleg kiszaggatott, megfűzött, leszűrt sztrapacskát (készíthetjük galuskával is), összeforgatom, meglocsolom a tejföllel és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 10-12 perc alatt összesütöm.