Hozzávalók:
- 35 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 25 dkg Rögös túró
- 2 ek tejföl
- 1 tk só
- 1 tk sütőpor
- 1 tojás a kenéshez
- 2 ek szezámmag
- 2 tk nagyszemű só
- 2 dkg reszelt parmezán
Elkészítés:
A lisztet elmorzsolom a vajjal, majd hozzáadom a Rögös túrót, a tejfölt, sót és sütőport. Alaposan kidolgozom a tésztát, majd meglisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtom. Megkenem a felvert tojással, megszórom szezámmaggal, sóval, a reszelt parmezánnal és vékony csíkokra vágom.
A szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változhat. Amikor a sajt már szép aranybarnára pirult a tetején, elkészült.