Mézes-chilis csirkeszárny

IRATKOZZ FEL YOUTUBE csatornánkra is!

A csirkeszárny nálam nagy kedvenc, főleg ha ropog vagy ha ragad!

Ez a mosatni recept egy igazi nagy klasszikus, de én már régóta fejlesztgetem, próbálgatom a számomra legjobb receptet hozzá és mivel mostanra – szerintem-nagyon jól sikerült eltalálni az ízeket és az állagot ezért eljött az ideje, hogy veletek is megosszam.

Hozzávalók:

4 dl Krusovice világos sör

3 gerezd fokhagyma

1 ek mustár

3 ek méz

1 tk keményítő

60 dkg csirkeszárny

Ízlés szerint só és chili

Elkészítés:

A hozzávalókat egy tűzálló tálban össze keverem, beleteszem a szárnyakat, befedem benedvesített sütőpapírral és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 45 percet sütöm, majd leveszem a papírt és visszateszem a sütőbe további 15 percre.

A sütési idő sütőnként változhat, amikor már szép aranysárga a hús, akkor elkészült.

Ízlés szerint salátával, mártogatósssal, sültburgonyával kínálom.

Elkészítési idő: 10 perc + sütési idő

Mézes chilis csirkeszárny

Ezt a csirkeszárny receptet mindenképp próbáljátok ki!

Közzétette: GastroHobbi – 2019. október 3., csütörtök

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük