Bemutatkozás

Immáron 13 éve szenvedélyem a főzés, és mindemellett imádok enni. Pontosan emlékszem még életem első alkotására: káposztás kocka volt, napokig bújtam az internetet, nézegettem a recepteket, mire nekiláttam az elkészítésnek – nem részletezném, hogy milyen csúfos véget ért. Viszont nem adtam fel, és néhány év alatt rájöttem, hogy nem használok recepteket, mindent készítek úgy, ahogy gondolom, olyan alapanyagokból, amiket szeretek, és szépen lassan mindennapjaim részévé vált a főzés.

Következő mérföldkő a gluténérzékenységem diagnosztizálása volt. Az addig jól bevált alapanyagokat felváltották a gluténmentes összetevők, és ezt követően is finomabbnál finomabb ételek kerültek az asztalra…

2014 júliusában indult a blog – szerettem volna ötleteket adni azoknak, akik a Gm&Lm “úton járnak” vagy csak érdeklődnek, és segíteni akartam olyan receptekkel – megkönnyítve ezzel a “háziasszonyi” teendőket – , melyeket a család/baráti társaság azon tagjai is előszeretettel készítenek el, akik alapvetően nem gluténmentesen táplálkoznak.

Mára a blog a „főzőcske-videók” hatására hivatás és egyben életmód lett, és nemcsak nekem, hanem a páromnak is, aki mindvégig mellettem volt, támogatott, segített és teszi ezt mind a mai napig, időt és energiát nem sajnálva az „asszonykája” hóbortjára.

Mostanra a GastroHobbi közös célunk: szeretnénk, ha egyre többen örömüket lelnék a főzésben, ha egy hosszú nap után nem kényszer lenne összedobni a vacsorát, hanem kikapcsolódás. Ezért dolgozunk nap-nap után, hogy ötleteket adjunk, hogy segítsünk másoknak kitalálni – ami sokszor talán a legnehezebb – , hogy mi kerüljön aznap az asztalra.

Főzzünk együtt EGYSZERŰEN, FINOMAT, GLUTÉNMENTESEN – akár minden nap.

Nekem is voltak az elmúlt években nagyon nehéz napjaim, nagyon sokszor voltam kétségbe esett és tanácstalan, sokszor érzetem a betegség árnyoldalait, de mára azt vallom, hogy a gluténérzékenység egy Életérzés, nem pedig betegség!  ?

Csonka Enikő

a GastroHobbi blog

szerkesztője