Paradicsomos pecsenye kacsamáj újburgonyával Gm&Lm

Ma délután felpattantam a biciklire és elkerekeztem a Fővám téri Csarnokba.

Mielőtt beléptem elhatároztam, hogy megveszem az első három dolgot ami megtetszik (újburgonya; koktélparadicsom, pecsenye kacsamáj) és ebből készítem a vacsorát!

Nem volt rossz döntés! 

Íme…..

 

pecsenyekacsamaj

 

Hozzávalók:

0,5 kg pecsenye kacsamáj

4 ek. vaj (Liga)

3 ek. olívaolaj

4 szál újhagyma

2 gerezd fokhagyma

4-5 levél friss bazsalikom

30 dkg koktélparadicsom

60 dkg újburgonya

1 csokor petrezselyem

 

Elkészítés:

Az újburgonyát megsikálom, négy fele vágom, kevés vízzel (kb. félig lepje el) és 2 ek vajjal, sóval ízesítve, fedő alatt addig párolom, amíg a burgonya megpuhul, majd leöntöm róla a vizet, hozzáadom a maradék vajat és pirosra pirítom, majd a vágott petrezselyemmel a máj mellé tálalom.

A kacsamájat megtisztítom, viszonylag nagy egyforma darabokra vágom, 3 ek. olívaolajon megpirítom.

Hozzáadom az aprított újhagymát, bazsalikomot, koktélparadicsomot, majd a legvégén a reszelt fokhagymát és még néhányszor összeforgatom.

Tálalás előtt megsózom!

Nálunk nagy sikert aratott…

Jó étvágyat!

 

Elkészítési idő: 35 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

További kacsa receptek, amiket nagyon szeretünk:

Kacsamell káposzta ágyon sütve

“Egyben” kacsasült

Kacsamell grillsajttal és rukkola salátával

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük