Ma délután felpattantam a biciklire és elkerekeztem a Fővám téri Csarnokba.
Mielőtt beléptem elhatároztam, hogy megveszem az első három dolgot ami megtetszik (újburgonya; koktélparadicsom, pecsenye kacsamáj) és ebből készítem a vacsorát!
Nem volt rossz döntés!
Íme…..
Hozzávalók:
0,5 kg pecsenye kacsamáj
4 ek. vaj (Liga)
3 ek. olívaolaj
4 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
4-5 levél friss bazsalikom
30 dkg koktélparadicsom
60 dkg újburgonya
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
Az újburgonyát megsikálom, négy fele vágom, kevés vízzel (kb. félig lepje el) és 2 ek vajjal, sóval ízesítve, fedő alatt addig párolom, amíg a burgonya megpuhul, majd leöntöm róla a vizet, hozzáadom a maradék vajat és pirosra pirítom, majd a vágott petrezselyemmel a máj mellé tálalom.
A kacsamájat megtisztítom, viszonylag nagy egyforma darabokra vágom, 3 ek. olívaolajon megpirítom.
Hozzáadom az aprított újhagymát, bazsalikomot, koktélparadicsomot, majd a legvégén a reszelt fokhagymát és még néhányszor összeforgatom.
Tálalás előtt megsózom!
Nálunk nagy sikert aratott…
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 35 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
További kacsa receptek, amiket nagyon szeretünk:
Kacsamell káposzta ágyon sütve
Kacsamell grillsajttal és rukkola salátával