HUUUU… a hónap felfedezése!
Ezelőtt soha nem készítettem ezt az ételt, most is a véletlen műve, hogy ez került a tányérra, de csodás!
Gyorsan elkészíthető, nem a hétköznapi ízvilág és nagyon nagyon finom, azt hiszem rendszeresítem!
Hozzávalók – 2 személy részére – :
30 dkg kukoricaliszt
10 dkg kukoricapehely
4 ek. olíva olaj
1 tk só
2 dl víz
Ízlés szerint pannónia és holland gouda sajt, és sonka- Lm —
Elkészítés:
A kukoricapelyhet beleteszem egy zacsiba és nyújtófával lisztszerűre zúzom.
Összekeverem a kukorica lisztet, az összezúzott kukoricapehellyel, a vízzel, a sóval, az olíva olajjal, meghintem egy pici szódabikarbónával és jó alaposan kidolgozom, négy részre osztom, nyújtófával vékonyra nyújtom, közben folyamatosan lisztezem.
Nagyméretű serpenyőben, zsiradék nélkül megsütöm mindkét oldalát. Ha mind a négy lapot kisütöttem egyet visszateszek a serpenyőbe, megszórom az apróra vágott sonkával – én feketeerdei sonkát használtam – majd jó vastagon megszórom a sajtreszelőn lereszelt sajttal és ha enyhén megolvadt, akkor a sajt tetejét megint megszóróm a felaprított sonkával, ráteszek egy kisült lapot, az egészet megfordítom a serpenyőben és hagyom, hogy a sajt megolvadjon, majd megkenem a felső lap tetejét tejföllel.
Apróra vágott jalapeno paprikával és édes csípős szósszal tálalom!
Nálunk nagyon nagy sikert aratott!
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 25 perc