Sajtos-sonkás quesadilla Gm&Lm

HUUUU… a hónap felfedezése!

Ezelőtt soha nem készítettem ezt az ételt, most is a véletlen műve, hogy ez került a tányérra, de csodás!
Gyorsan elkészíthető, nem a hétköznapi ízvilág és nagyon nagyon finom, azt hiszem rendszeresítem!

 

quesadilla

 

Hozzávalók – 2 személy részére – :

30 dkg kukoricaliszt

10 dkg kukoricapehely 

4 ek. olíva olaj

1 tk só

2 dl víz

Ízlés szerint pannónia és holland gouda sajt, és sonka- Lm —

 

Elkészítés:

A kukoricapelyhet beleteszem egy zacsiba és nyújtófával lisztszerűre zúzom.

Összekeverem a kukorica lisztet, az összezúzott kukoricapehellyel, a vízzel, a sóval, az olíva olajjal, meghintem egy pici szódabikarbónával és jó alaposan kidolgozom, négy részre osztom, nyújtófával vékonyra nyújtom, közben folyamatosan lisztezem.

Nagyméretű serpenyőben, zsiradék nélkül  megsütöm mindkét oldalát. Ha mind a négy lapot kisütöttem egyet visszateszek a serpenyőbe, megszórom az apróra vágott sonkával – én feketeerdei sonkát használtam – majd jó vastagon megszórom a sajtreszelőn lereszelt sajttal és ha enyhén megolvadt, akkor a sajt tetejét megint megszóróm a felaprított sonkával, ráteszek egy kisült lapot, az egészet megfordítom a serpenyőben és hagyom, hogy a sajt megolvadjon, majd megkenem a felső lap tetejét tejföllel.

Apróra vágott jalapeno paprikával és édes csípős szósszal tálalom!

Nálunk nagyon nagy sikert aratott!

Jó étvágyat kívánok!

 

Elkészítési idő: 25 perc

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.