Juj! Nagyon izgultam, mikor elkezdtem dagasztani a tésztát…..és igen, sikerült! 🙂
Hozzávalók 4 darabhoz:
50 dkg FreeFrom gluténmentes liszt
2,5 dl FreeFrom laktózmentes tej
1 pohár FreeFrom laktózmentes tejföl
30 g friss élesztő
1 tojás sárgája
pannónia sajt
só, olaj
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatom a tejben, két csipet porcukorral, majd hozzá öntöm a liszthez, hozzá adom a tojássárgáját, két csipetnyi sót, két evőkanál olajat, két evőkanál tejfölt és összedolgozom a tésztát, majd minimum fél órát pihentettem.
3 evőkanál olajhoz hozzáreszelek 3 gerezd fokhagymát, majd ezt használom a tálaláshoz! 🙂
Ha kipihente magát a tészta, 4 rézre osztom, golyókat formálok belőle, vékonyan kinyújtom és forró olajban kisütöm.
A fokhagymás tejföllel megkenve, tejföllel és reszelt sajttal tálalom!
Nagyon örülök, hogy lángost eszem és jó étvágyat kívánok! 🙂
Elkészítési idő: 1 óra (pihentetéssel együtt)
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is, ahol hamarosan receptversenyt hirdetünk :). –> www.facebook.com/GastroHobbi