fbpx

Lángos Gm&Lm

Juj! Nagyon izgultam, mikor elkezdtem dagasztani a tésztát…..és igen, sikerült! 🙂

image-27c371be9961528d4f5d5adffa0f6c394de594aa1b76dbef446f302226ec48a7-V.jpgHozzávalók 4 darabhoz:

50 dkg FreeFrom gluténmentes liszt 

2,5 dl FreeFrom laktózmentes tej

1 pohár FreeFrom laktózmentes tejföl

30 g friss élesztő

1 tojás sárgája

pannónia sajt

só, olaj

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatom a tejben, két csipet porcukorral, majd hozzá öntöm a liszthez, hozzá adom a tojássárgáját, két csipetnyi sót, két evőkanál olajat, két evőkanál tejfölt és összedolgozom a tésztát, majd minimum fél órát pihentettem.

3 evőkanál olajhoz hozzáreszelek 3 gerezd fokhagymát, majd ezt használom a tálaláshoz! 🙂

Ha kipihente magát a tészta, 4 rézre osztom, golyókat formálok belőle, vékonyan kinyújtom és forró olajban kisütöm.

A fokhagymás tejföllel megkenve, tejföllel és reszelt sajttal tálalom!

Nagyon örülök, hogy lángost eszem és jó étvágyat kívánok! 🙂

Elkészítési idő: 1 óra (pihentetéssel együtt)

  Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is, ahol hamarosan receptversenyt hirdetünk :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Magyarország KEDVENC

receptgyűjtője!

Egy könyv, ami receptekkel megtöltve megfizethetetlen
kincs lesz!