Ebédeljünk “vegán” a kedvenc sült krumplimmal!
Hozzávalók 4 személyre:
10 nagyobb újburgonya
5 paradicsom
1 fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
egy csokor petrezselyem
30 dkg champion gomba
2 szál újhagyma
egy kisebb csokor friss kakukkfű
só, frissen őrölt fehér bors
olíva olaj
Elkészítés:
A burgonyát negyedekre vágom, egy tepsibe teszem, meglocsolom olajjal, hogy mindenhol átjárja, megszórom frissen őrölt fehér borssal és 200 fokos sütőben készre sütöm.
Sózni már csak tálaláskor szoktam és így finom ropogós marad.
Felaprítom a lila hagymát, a fokhagymát, a petrezselyem zöldet, a paradicsomot és egy tálban összekeverem őket. Sózom, borsozom, meglocsolom olíva olajjal és hűtőbe teszem.
A gombát szeletekre vágom és olíva olajon megpárolom, amikor már majdnem kész sózom, borsozom, megszórom az aprított kakukkfűvel.
Ha megsült a krumpli a paradicsom salátával és a gombával tálalom!
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 40 perc