Tepsiben sült újburgonya, kakukkfűves gombával és paradicsomsalátával Gm&Lm

Ebédeljünk „vegán” a kedvenc sült krumplimmal! 

 

buri

 

Hozzávalók 4 személyre:

10 nagyobb újburgonya

5 paradicsom

1 fej lila hagyma

2 gerezd fokhagyma

egy csokor petrezselyem

30 dkg champion gomba

2 szál újhagyma

egy kisebb csokor friss kakukkfű

só, frissen őrölt fehér bors

olíva olaj

 

Elkészítés:

A burgonyát negyedekre vágom, egy tepsibe teszem, meglocsolom olajjal, hogy mindenhol átjárja, megszórom frissen őrölt fehér borssal és 200 fokos sütőben készre sütöm.

Sózni már csak tálaláskor szoktam és így finom ropogós marad.

Felaprítom a lila hagymát, a fokhagymát, a petrezselyem zöldet, a paradicsomot és egy tálban összekeverem őket. Sózom, borsozom, meglocsolom olíva olajjal és hűtőbe teszem.

A gombát szeletekre vágom és olíva olajon megpárolom, amikor már majdnem kész sózom, borsozom, megszórom az aprított kakukkfűvel.

Ha megsült a krumpli a paradicsom salátával és a gombával tálalom!

Jó étvágyat!

 

Elkészítési idő: 40 perc

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük