Kakukkfüves savanyított karfiol Gm&Lm

Lassan itt a tél, a finomabbnál finomabb savanyúságok időszaka, ezért ma készítettem 3 üveggel az én kedvencemből, a kakukkfüves savanyított karfiolból. Sajnos nincs sok helyem a savanyúságok tárolására, de ez is valami! 🙂

karfiol savanyúság

Hozzávalók:

(3 db 7 dl-es üveghez)

2 kis fej karfiol

1 l víz

1,5 ek kristálycukor

1,5 ek só

1 ek szemes bors

1 ek fekete mustármag

5 babérlevél

3,5 dl 10%-os ecet

Díszítéshez:

12 szál friss kakukkfű

12 gerezd fokhagyma

15 apró erős paprika

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedem, megmosom és papírtörlőre teszem.

A fokhagymát megpucolom, majd a paprikával és a kakukkfű ágakkal alaposan megmosom és ezt is papírtörlőre helyezem.

Az üvegeket és a fedőket egy nagy lábosban, lobogó vízben kifőzöm, majd elosztom bennük a karfiolt, a paprikát, a kakukkfüvet és a fokhagymát.

A vizet, az ecetet, a sót, a cukrot, a babérlevelet, a borsot, a mustármagot felfőzöm, majd az így elkészült levet egy merőkanál segítségével a már ízlésesen megtöltött üvegere szedem, rácsavarom a kupakot és száraz dunsztban kihűtöm majd ezt követően a kamra polcaira teszem.

Elkészítési idő: 30 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük