Az igazi nagy klasszikus és számomra a magyar konyha egyik kiválósága. Én is végig próbáltam már az interneten keringő létező összes verzióját, de vitathatatlanul ez a változat nálunk az örök kedvenc.
Hozzávalók:
80 dkg sertéslapocka
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
2 tv paprika
ízlés szerint néhány karika hegyes erős zöldpaprika
2 ek fűszerpaprika
2 pohár lm FreeFrom lm tejföl
8 db sós gm palacsinta
Ízlés szerint só és őrölt fűszerkömény
Elkészítés:
Az apró kockára vágott vöröshagymát némi zsiradékon üvegesre párolom, majd rádobom a kockára vágott húst és fehéredésig pirítom. Ezt követően hozzáadom az aprított paprikát és paradicsomot, összepárolom őket, majd lehúzom a tűzhelyről és hozzáadom a fokhagymát, a fűszerpaprikát, sózom, megszórom az őrölt köménnyel, felengedem annyi vízzel, hogy ellepje és 2 óra alatt pörkölt állagúra főzöm.
A húst kiszedem és az egyik pohár tejföllel, villával alaposan összetöröm, majd az így kapott masszával megtöltöm a palacsintákat és kivajazott jénai tálba teszem.
A szaftot összeturmixolom a másik pohár tejföllel és ezzel a finom szósszal leöntöm a palacsintákat.
200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütöm.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 140 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi