Hortobágyi húsos palacsinta Gm&Lm

Az igazi nagy klasszikus és számomra a magyar konyha egyik kiválósága. Én is végig próbáltam már az interneten keringő létező összes verzióját, de vitathatatlanul ez a változat nálunk az örök kedvenc.

hortobagyi_husospalacsinta

Hozzávalók:

80 dkg sertéslapocka

2 fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

2 paradicsom

2 tv paprika

ízlés szerint néhány karika hegyes erős zöldpaprika

2 ek fűszerpaprika

2 pohár lm FreeFrom lm tejföl

8 db sós gm palacsinta

Ízlés szerint só és őrölt fűszerkömény

Elkészítés:

Az apró kockára vágott vöröshagymát némi zsiradékon üvegesre párolom, majd rádobom a kockára vágott húst és fehéredésig pirítom. Ezt követően hozzáadom az aprított paprikát és paradicsomot, összepárolom őket, majd lehúzom a tűzhelyről és hozzáadom a fokhagymát, a fűszerpaprikát, sózom, megszórom az őrölt köménnyel, felengedem annyi vízzel, hogy ellepje  és 2 óra alatt pörkölt állagúra főzöm.

A húst kiszedem és az egyik pohár tejföllel, villával alaposan összetöröm, majd az így kapott masszával megtöltöm a palacsintákat és kivajazott jénai tálba teszem.

A szaftot összeturmixolom a másik pohár tejföllel és ezzel a finom szósszal leöntöm a palacsintákat.

200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütöm.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 140 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük