Az elmúlt években teljesen leszoktam a levesbetétekről és mindig “üresen” eszem a húslevest. Néha napján azomban elkap a kísérletezés heve és ilyenkor igyekszem valami finomat alkotni. A mai kacsa húsleveshez úgy gondolom nagyon jól illett ez a sáfrányos rizsgombóc.
Hozzávalók:
2 kissebb tojás
7 ek rizsdara
néhány szál petrezselyem zöld
1 csipet szódabikarbóna
1 csipet sáfrány
Ízlés szerint só és sáfrányos szeklice a díszítéshez
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom és a fehérjét villával kemény habbá verem, hozzá adom a sárgáját, az aprított petrezselyemzöldet, a rizsdarát, a szódabikarbónát, a sáfrányt, sózom, alaposan elkeverem és tetszés szerinti gombócokat formázok belőle.
Forrásban lévő, enyhén sós vízben addig főzöm míg a gombócok feljönnek a víz tetejére, majd egy kanállal óvatosan tányérra szedem és sáfrányos szeklicével díszitem.
Forró húsleveshez kínálom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc