Ismét eljött az ideje, hogy valami gyorsan egyszerűt produkáljak mert nem jutott túl sok idő a főzésre és mivel a bevásárlásra sem, így maradt az “ami a hűtőben van abból főzünk” feeling, de ismételten egy nagyon jól sikeredett vacsora kerekedett belőle.
Hozzávalók:
50 dkg Pasta D’oro gm spagetti
70 dkg csirkemell
2 dl rizstejszín vagy Meggle lm tejszín
3 dl házi paradicsom püré
2 gerezd fokhagyma
1 csokor friss bazsalikom, ennek hiányában 1 ek szárított
Elkészítés:
A tésztát enyhén sós vízben kifőzöm.
A csirkemellet apró kockára vágom, némi zsiradékon fehéredésig párolom, majd aranybarnára pirítom. Ha szépen megpirult, hozzá adom a paradicsom pürét, a tejszínt, az aprított bazsalikomot, a reszelt fokhagymát, összefőzöm, majd gyakori kevergetés mellett takarék lángon 5-10 percet főzöm, hogy krémes állagú legyen.
A frissen kifőtt tésztával tálalom és megszórom aprított bazsalikommal.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc