Tejszínes paradicsomos csirkés spagetti Gm&Lm

Ismét eljött az ideje, hogy valami gyorsan egyszerűt produkáljak mert nem jutott túl sok idő a főzésre és mivel a bevásárlásra sem, így maradt az „ami a hűtőben van abból főzünk” feeling, de ismételten egy nagyon jól sikeredett vacsora kerekedett belőle.

paradicsomos_tejszines_csirke 

Hozzávalók:

50 dkg Pasta D’oro gm spagetti

70 dkg csirkemell

2 dl rizstejszín vagy Meggle lm tejszín

3 dl házi paradicsom püré

2 gerezd fokhagyma

1 csokor friss bazsalikom, ennek hiányában 1 ek szárított

Elkészítés:

A tésztát enyhén sós vízben kifőzöm.

A csirkemellet apró kockára vágom, némi zsiradékon fehéredésig párolom, majd aranybarnára pirítom. Ha szépen megpirult, hozzá adom a paradicsom pürét, a tejszínt, az aprított bazsalikomot, a reszelt fokhagymát, összefőzöm, majd gyakori kevergetés mellett takarék lángon 5-10 percet főzöm, hogy krémes állagú legyen.

A frissen kifőtt tésztával tálalom és megszórom aprított bazsalikommal.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 20 perc

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük