Bár igényel némi kompromisszumot, de egy gyorsan elkészíthető alternatíva, ha valami olaszosra vágyunk és nincs kedvünk pizzatésztát dagasztani, vagy tésztát főzni és szószokat kavargatni. Nagyszerű ez a meleg szendvics vendégvárónak is, vagy csak egy esti beszélgetéshez egy üveg bor társaságában. A finom friss zöld fűszerek remekül kényeztetik az ízlelőbimbóinkat és különlegessé teszik a szimpla hétköznapi vacsorát is.
Hozzávalók:
6 szelet gm kenyér
6 szelet szárított sonka – elhagyható –
2 paradicsom
2 egész mozzarella
0,5 dl extra szűz olíva olaj
aprítva 1-1 púpozott evőkanálnyi friss bazsalikom, metélőhagyma, oregano
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A zöld fűszereket összeaprítom és egy befőttes üvegben alaposan összerázom az olíva olajjal, a sóval és a borssal.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, ráteszem a kenyérszeleteket, a paradicsomot, meglocsolom a zöld fűszeres olívával, ráhelyezem a sonkát, a mozzarellát, megint meglocsolom az olívával és 220 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöm, majd még 5 perc felső grill funkciót “ráengedek”, hogy meg is piruljon.
Ha megsült, azonnal tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!