Tegnap igazán nem volt nagy kedvem a főzéshez és vásárolni sem volt túl nagy lehetőségem, mert a felhőszakadás kellős közepén, bokáig érő vízben mentem haza, így – megmondom őszintén -, hogy nem igyekeztem még azon is, hogy útba ejtsem a piacot vagy a boltot, tehát maradt a sarki közért a maga szolod kis választékával.
A “görögös” kifejezés persze enyhén túlzás, de jól hangzik és ennek a hamarjában kész finom ételnek illett valami jól csengő nevet adni.
Hozzávalók:
1 egész csirkemell filé
4 paradicsom
1 zacskó feta sajt
3 ág friss oregano
Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A csirkemellből 4 szép szeletet vágok és enyhén megklopfolom, sózom, borsozom, majd egy grillserpenyőben aranybarnára sütöm.
Egy tepsibe teszem a sült csirkemell szeleteket, ráteszem a felkarikázott paradicsomot, rámorzsolom a feta sajtot, megszórom az aprított oreganoval és felső grill funkcióval 10 percet sütöm a sütőben.
Párolt zöldséggel, friss salátával tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc