Mint azt már többször hangsúlyoztam nem vagyok egy cukrász bajnok és nem is gyakran igyekszem ezt a lemaradásomat behozni, de most két nagy eseményt is ünnepeltünk egyben, így muszáj volt valamit alkotnom.
Az “utó Zsófia nap” és GastroHobbi blog létrehozásának egy éves évfordulója ihlette ezt a süteményt. Az inspiráció nagyon jó volt, így a torta is nagyon jól sikerült, ezért jó szívvel ajánlom Mindenkinek és köszönöm ezt az elmúlt egy évet, a sok-sok biztatást, ötletet, javaslatot, megkeresést! Jó érzéssel tölt el a tudat, hogy ennyi embernek fontos amit csinálok és okoz örömet egy-egy recept amit itt megosztok! Ezért érdemes…..
Szép napot Mindenkinek!
Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé
0,5 dl lm tej
12 dkg puha lm vaj
6 ek barna cukor
3 csomag vaníliás cukor
csipet só
2 tojás
9 ek FreeFrom gm liszt
1 púpozott teáskanál sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 cs Dr. Oetker őrölt fehér étkezési zselatin
3 ek eperlekvár
1,5 kg eper
25 dkg lm túró
40 dkg lm habtejszín
Elkészítés:
A tejet felmelegítem, beletördelem a csokoládét és hagyom felolvadni. Mikor a csoki már benne van, nem teszem vissza a tűzhelyre, nehogy leégjen.
A vajat, a cukorral, a csipet sóval habosra keverem, majd hozzá adom a tojásokat, azzal is alaposan kikeverem és jöhet bele a visszahűlt csokoládés tej.
A lisztben eloszlatom a sütőport, a szódabikarbónát és apránként a tojásos, csokis masszához kavarom, majd egy kivajazott/lisztezett tortaformába öntöm és 170 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütöm.
Ha a sütemény alap kihűt, a tetejét megkenem az eperlekvárral, majd a megmosott eperrel – a száras részével lefele – szoroson egymás mellé helyezve eloszlatom a tortalap tetején.
A habtejszínből kemény habot verek, majd a túrót a vaníliás cukorral egy villa segítségével össze töröm és ezt is a habtejszínhez adom. A zselatint a tasakon feltüntetett instrukciók alapján elkészítem és ezt is belekeverem a tejszínes masszába, majd eloszlatom az eperrel megrakott sütemény tetején. Legalább egy órára hűtőszekrénybe helyezem, de igazán másnap volt finom.
Tetejét tetszés szerint díszíthetjük csokoládéval, eperdarabkákkal, mentával.
Jó nassolást!
Elkészítési idő: 60 perc
Jó étvágyat kívánok!
Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!