Ez most nem a klasszikus menzás paradicsomleves betűtésztával, de ez is nagyon gyorsan elkészíthető és nagyon finom….
Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek olíva olaj
0,5 liter házi paradicsompüré
0,5 dl víz
25 dkg házi aprított paradicsom konzerv
1 kis csokor friss bazsalikom
3 ág friss oregáno
Ízlés szerint só, frissen őrölt fekete bors és apetina lm feta jellegű sajt a tálaláshoz
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockára vágom és az olíva olajon megpárolom, hozzáadom a reszelt fokhagymát, a konzerv paradicsomot, a paradicsom pürét, a vizet, sózom, borsozom, majd az egészet összeforralom.
Ha a leves felforrt összeturmixolom a bazsalikommal, az oregánoval, ha szükséges utána fűszerezem – én ezt a levest jó fűszeresen szeretem – és forrón vagy hidegen, kockára vágott fetasajttal kínálom.
Ha nagyon sűrűnek találjuk, vízzel higitható, csak akkor forraljuk fel újra a turmixolás után.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc