Bevallom őszintén, nem szeretem és nem is szoktam használni az előre kész fűszersókat, pácokat, inkább a saját fűszerezésnek vagyok híve és azon belül is leggyakrabban a “kevesebb néha több elv” az ami a konyhámban érvényesül.
Szeretem én is a különleges dolgokat, de legyen szó egyben sült csirkéről vagy csirkecombról, – szárnyról, az alábbi recept az ami nálam mindig bejön. Számomra az egyik legfinomabb és leggyorsabban elkészíthető, bár nem a legdiétásabb, ropogós sült csirke így készül…
Hozzávalók:
6 db csirkecomb
6 gerezd fokhagyma
6 szelet kolozsvári szalonna
3 ek kacsazsír
Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A csirkecombokat megmosom, sózom, borsozom, szépen felsorakoztatom egy jénai tálba, majd rádobálom az aprított fokhagymát, a csíkokra vágott kolozsvári szalonnát, hozzáadom a kacsazsírt és 200 fokra előmelegített, hőlégkeveréses sütőben, alufóliával lefedve 1 órát sütöm.
Az egy óra leteltével leveszem az alufóliát és további 10 percere visszateszem a combokat grillfokozatra. Mialatt a combok pirulnak néha kiveszem őket és egy kanál segítségével meglocsolom a kisül szafttal, hogy ne száradjanak ki.
Ízlés szerint céklás rizzsel, rizibizivel, burgonyapürével tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 80 perc