Ropogós sült csirke Gm&Lm

Nagyon szeretem a sült csirkét….szépen megterítem az asztalt, telerakom mindenféle finomsággal, köretek, savanyúságok, igazi lakoma….és amit a legjobban szeretek, a sült csirkéhez sosem használunk evőeszközt, csak esszük és esszük….és már csak arra eszmélünk, hogy el is fogyott.

Nálunk a sült csirke hagyományosan készül, semmi extra, csak só, bors…. ami a titka, hogy nagyon finom ropogósra süljön a bőre….

…és akkor jöjjön a számunkra tökéletes recept….

sultcsirke

 Hozzávalók:

1 finom friss zsenge konyhakész pipike

4 gerezd fokhagyma

3 ek kacsazsír

fél citrom

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A csirkét alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm. Kívül belül sózom, borsozom, majd mintha krémezném, alaposan bekenem kívülről a kacsazsírral és ismét sózom, borsozom.

A pocakjába bele teszem a citromot, a fokhagyma gerezdeket, összekötözöm a lábát és egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe fektetem.

190 fokra előmelegített sütőben (hőlégkeveréses fokozaton) oldalanként 30-30-30-30 percig sütöm.

Mindig úgy sütöm, hogy az első 30 pernél a cicije pirul, aztán jöhet az egyik oldala, a másik oldala és végül a háta.

Salátával, savanyúságokkal, ízlés szerinti körettel, forrón tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 130 perc

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük