Nagyon szeretem a sült csirkét….szépen megterítem az asztalt, telerakom mindenféle finomsággal, köretek, savanyúságok, igazi lakoma….és amit a legjobban szeretek, a sült csirkéhez sosem használunk evőeszközt, csak esszük és esszük….és már csak arra eszmélünk, hogy el is fogyott.
Nálunk a sült csirke hagyományosan készül, semmi extra, csak só, bors…. ami a titka, hogy nagyon finom ropogósra süljön a bőre….
…és akkor jöjjön a számunkra tökéletes recept….
Hozzávalók:
1 finom friss zsenge konyhakész pipike
4 gerezd fokhagyma
3 ek kacsazsír
fél citrom
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A csirkét alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm. Kívül belül sózom, borsozom, majd mintha krémezném, alaposan bekenem kívülről a kacsazsírral és ismét sózom, borsozom.
A pocakjába bele teszem a citromot, a fokhagyma gerezdeket, összekötözöm a lábát és egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe fektetem.
190 fokra előmelegített sütőben (hőlégkeveréses fokozaton) oldalanként 30-30-30-30 percig sütöm.
Mindig úgy sütöm, hogy az első 30 pernél a cicije pirul, aztán jöhet az egyik oldala, a másik oldala és végül a háta.
Salátával, savanyúságokkal, ízlés szerinti körettel, forrón tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 130 perc