Tudom, hogy a gomba egy megosztó alapanyag. Sokan nem kedvelik, valakinek az állaga az amit nem szeret, egyeseknek az ízével van problémája, kettesek már a szagától is irtóznak……nálunk szerencsére a gomba nagy kedvenc. Sütve, főv, levesnek, köretnek, mindenhogyan jöhet.
Most, egy nagyon finom főételt készítettünk belőle és gyorsan nagy kedvenc is lett, így Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki. Ha szereti a gombát azért, ha nem, akkor pedig azért.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé
2 ek FreeFrom gm lisztkeverék
40 dkg barna csiperke
0,5 dl worchester szósz
1 gerezd fokhagyma
15 dkg lm vaj
fél citrom frissen facsart leve
1 csokor petrezselyem zöld
2 szál újhagyma
20 dkg gm tészta
Ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Elkészítés:
A csirkemellet ketté vágom, majd “lapjával” is félbe, hogy szeleteket kapjak, kicsit megklopfolom, majd megforgatom a sózott, borszott lisztben és előmelegített zsiradékban hirtelen mindkét oldalat aranybarnára sütöm. Oldalanként kb. 4-4 perc.
Ha a hús szépen megpirult, kiszedem egy tányérra és a visszamaradt zsiradékba beleöntöm a szeletekre vágott gombát – én nem szoktam megpucolni, csak alaposan megmosni – és szépen felpirítom.
Ha a gomba már kezd pirulni, hozzá adom a worchester szószt, a reszelt fokhagymát, a citromlevet, a vajat, a felkarikázott újhagymát, az aprított petrezselymet és összerottyantom.
A kifőtt tésztára ráhelyezem a csirkemell szeleteket, meglocsolom a gombás raguval és forrón kínálom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc