Ez az egyik legegyszerűbb módja a kacsamell sütésének és számomra mindig tökéletes az eredmény!
Nagy kacsa rajongó vagyok, évek óta rendszeresen készítem így a mellet és mindig sikerül elkápráztatni vele mindenkit ezért jó szívvel ajánlom ezt a receptet.
Hozzávalók:
4 szép kacsamell
1 közepes fej fehér vagy lila káposzta
1 dl száraz fehérbor
1 kg burgonya
1 fej vöröshagyma
4 friss rozmaring ág
Ízlés szerint só, bors, őrölt kömény
Elkészítés:
A káposztát ízlés szerint kockára, vékony csíkokra felaprítom és egy sütőpapírral kibélelt tepsiben eloszlatom. Hozzá adom a cikkekre vágott, meghámozott burgonyát, a felszeletelt vöröshagymát, sózom, borsozom, megszórom fűszerköménnyel, felöntöm a borral és 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 30 percet sütöm.
Ha a káposzta már elkezdett párolódni, a kacsamell bőrös felét beirdalom, sózom, borsozom, szépen ráfektetem a káposztára a bőrös felével felfele, hozzá adom a felaprított rozmaringot és 25 percre visszadugom a sütőbe.
Forrón kínálom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 60 perc