Kacsamell káposzta ágyon sütve Gm&Lm

Ez az egyik legegyszerűbb módja a kacsamell sütésének és számomra mindig tökéletes az eredmény!

Nagy kacsa rajongó vagyok, évek óta rendszeresen készítem így a mellet és mindig sikerül elkápráztatni vele mindenkit ezért jó szívvel ajánlom ezt a receptet.

kacsamell kaposztaagyon 

Hozzávalók:

4 szép kacsamell

1 közepes fej fehér vagy lila káposzta

1 dl száraz fehérbor

1 kg burgonya

1 fej vöröshagyma

4 friss rozmaring ág

Ízlés szerint só, bors, őrölt kömény

Elkészítés:

A káposztát ízlés szerint kockára, vékony csíkokra felaprítom és egy sütőpapírral kibélelt tepsiben eloszlatom. Hozzá adom a cikkekre vágott, meghámozott burgonyát, a felszeletelt vöröshagymát, sózom, borsozom, megszórom fűszerköménnyel, felöntöm a borral és 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 30 percet sütöm.

Ha a káposzta már elkezdett párolódni, a kacsamell bőrös felét beirdalom, sózom, borsozom, szépen ráfektetem a káposztára a bőrös felével felfele, hozzá adom a felaprított rozmaringot és 25 percre visszadugom a sütőbe.

Forrón kínálom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 60 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük