Karfiolleves Gm&Lm

Legjobb emlékezetem szerint gyerekkoromban ettem utoljára karfiollevest. Mivel nagyon szép karfiolt találtam a piacon és a főétel már adott volt ezért leves készült belőle.

Szuper jó döntés volt mert amennyire egyszerű elkészíteni, annyira finomra sikerült.

karfiolleves_1

Hozzávalók:

1 közepes fej karfiol

2 gerezd fokhagyma

1 ek kakukkfű

2 salottahagyma

2 dl lm tejföl

1 kis csokor petrezselyem zöld

Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A karfiolt alaposan megmosom, rózsáira szedem, bele teszem egy lábasba és felengedem vízzel. Az, hogy mennyivel ízlés függő, ki hogy szereti, én jobban szeretem ha sok leve van.

A karfiolhoz hozzá adom a szeletekre vágott salottahagymát, a reszelt fokhagymát, sózom, borsozom, majd felforralom.

Ha felforrt bele dobom a kakukkfüvet, az aprított petrezselyem zöldet és a karfiolt ízlés szerint puhára főzöm. Ha megfőtt, ráöntöm a tejfölt, összekeverem, összeforralom és forrón tálalom. Szeretem ezeket a tejfölös zöldségleveseket rántás, habarás nélkül, akinek hiányzik belőle a liszt, készítse nyugodtan hagyományosan.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 25 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez a könyvbox a legszuperebb ajándékötlet, ha valakit receptkönyvvel lepnél meg!

Rendeld elő most!