Legjobb emlékezetem szerint gyerekkoromban ettem utoljára karfiollevest. Mivel nagyon szép karfiolt találtam a piacon és a főétel már adott volt ezért leves készült belőle.
Szuper jó döntés volt mert amennyire egyszerű elkészíteni, annyira finomra sikerült.
Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
2 gerezd fokhagyma
1 ek kakukkfű
2 salottahagyma
2 dl lm tejföl
1 kis csokor petrezselyem zöld
Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A karfiolt alaposan megmosom, rózsáira szedem, bele teszem egy lábasba és felengedem vízzel. Az, hogy mennyivel ízlés függő, ki hogy szereti, én jobban szeretem ha sok leve van.
A karfiolhoz hozzá adom a szeletekre vágott salottahagymát, a reszelt fokhagymát, sózom, borsozom, majd felforralom.
Ha felforrt bele dobom a kakukkfüvet, az aprított petrezselyem zöldet és a karfiolt ízlés szerint puhára főzöm. Ha megfőtt, ráöntöm a tejfölt, összekeverem, összeforralom és forrón tálalom. Szeretem ezeket a tejfölös zöldségleveseket rántás, habarás nélkül, akinek hiányzik belőle a liszt, készítse nyugodtan hagyományosan.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 25 perc