Az egészséges táplálkozás elengedhetetlen része, hogy változatosan étkezzünk és sok-sok zöldséget valamint gyümölcsöt vegyünk magunkhoz.
Összegyűjtöttünk néhány általunk kedvelt alapanyagot és, hogy többek között miért is hasznosak a szervezetünk számára:
Zöldborsó: sokan nem tudják, de a kénnek nagy szerepe van a keratin nevű fehérje előállításában, mely fehérje nélkülözhetetlen az egészséges haj és körmök felépítéséhez. Legjobb természetes forrása a zöldborsó.
Dió: a dió kinézetében hasonlít az agyra, valószínúleg ez nem véletlen. Ez az olajokban gazdag csemege kiváló forrása az agyműködést fokozó antioxidánsoknak.
Sárgarépa: a sárgarépa magas béta-karotin tartalma jótékony hatással van a szemünkre.
Paradicsom: a paradicsomban lévő likopin nevű antioxidáns hatékonyan óvja a szervezetet a szabadgyökök károsító hatásaival szemben, így segít megelőzni a rákos megbetegedéseket, valamint a szív- és érrendszeri problémákat.
Brokkoli: a brokkoliban található szulforapán fokozza annak a génnek a hatását, amely védi a légzősejteket az idült, gyulladásos tüdőkárosodás, a COPD ellen.
Szilva: magas ballasztanyaga salaktalanítja a beleket, megszünteti a székrekedést. Megköti a felesleges zsírokat, mielőtt azok a bélből felszívódna, felhalmozódnának a hasfalban, derékon, csípőtájékon, combon.
Áfonya: az áfonya a bogyós gyümölcsök királya, segít megőrizni az egészséges bőrt, és csökkenti a kor előrehaladtával kialakuló bőrhibákat.
Narancs: nem pont erről híres, de a narancs jelentős kálcium forrás a szervezet számára.