Imádom a csirkeszárnyat, sülve, főve, rántva, grillen, panírba, panír nélkül és úgy általában mindenhogy…. és ezzel mindent leírtam, ami ehhez a poszthoz szükséges. Egy nagyon finom, nagyon egyszerűen elkészíthető, sütőben sült, ropogós csirkeszárny receptet hoztunk Nektek…..reméljük nagy kedvencetek lesz.
Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
3 ek FreeFrom gm lisztkeverék
1/2 tk őrölt chili
2 tk só
2 tk frissen őrölt tarka bors
1 tk fűszerpaprika
2 tk fokhagyma granulátum
2 ek burgonyapehely
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat alaposan megmosom, majd az ízületeknél szétvágom őket.
A lisztet, a burgonyapelyhet, a chilit, a sót, a borsot, a paprikát és a fokhagyma granulátumot egy tálban alaposan összekeverem, beleforgatom a csirkeszárnyakat és egy sütőpapírral kibélelt tepsire sorakoztatom őket. Megspriccelem egy kevés olíva olajjal és 220 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 50 perc alatt készre sütöm. Kb. a sütési idő felénél én meg szoktam forgatni a szárnyakat.
Friss salátával, sült burgonyával, mártogatóssal, forrón kínálom.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 60 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
Kattints további csirke receptekért:
Sütőzacskóban sült csirkecombok – VIDEÓVAL
Ropogós sültcsirke