Mexikói csirkés tészta Gm&Lm

Legutóbb, mikor „mindent bele a fazékba” tésztát készítettem nagyon nagy sikere volt ezért most megint egy ilyen receptet hoztam. Nagyon szeretjük a csípőset, a mexikóit, de tésztával még sosem készítettem. Az egyszer mindennek eljön az ideje ezúttal is nagy igazság, így most készült egy finom csirkés, mexikói tészta és mivel nálunk nagy volt a sikere ezért jó szívvel ajánlom Mindenkinek.

Nagyon egyszerű elkészíteni, nem igényel túl nagy főzőtudományt és ha valaki nem szereti a csípőset, szerintem anélkül is nagyon finom, bár megéri egy próbát tenni és egy picit megbolondítani, mert a mi vacsora vendégünk se szereti aztán a vége mégis az lett, hogy háromszor szedett….. lehet volt az négy is, de kiszámoltam, csak örvendeztem, hogy mekkora sikere van.

IMG_20160516_122445

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé

20 dkg darabolt paradicsom konzerv

15 dkg konzerv kukorica

25 dkg konzerv vörös bab

1 gerezd fokhagyma

15 dkg reszelt lm sajt

30 dkg gm penne száraz tészta

5 dl víz

2,5 dl lm tejszín

4 dkg taco fűszerkeverék

3 ek aprított petrezselyemzöld

Ízlés szerint só és frissen őrölt chili

Elkészítés:

A csirkemellet alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, vékony csíkokra vágom és némi zsiradékon aranysárgára pirítom.

Ha a csirkemell megpirult felöntöm a vízzel, tejszínnel, bele keverem a taco fűszerkeveréket, hozzáadom a pennét és fedővel lefedve, gyakori kevergetés mellett majdnem készre főzöm a tésztát.

Mikor a tészta már majdnem kész, hozzáadom a paradicsom konzervet, a babot, a kukoricát, az aprított fokhagymát, ha szükséges sózom, adok még hozzá chilit (vigyázzunk mert ha a taco nagyon csípős, nem biztos, hogy kell még hozzá chili), összekeverem és készre főzöm.

Amikor a tészta kellően puha és a szósz is elnyerte a kívánt állagot, megszórom az ételt a reszelt sajttal, összeforgatom, hogy elolvadjon a sajt, végül meghintem petrezselyemzölddel és jalapeno paprikával kínálom.

Jó étvágyat kívánok!

Elkészítési idő: 30 perc

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

KATTINTS további tészta receptekért:

Chorizós-tejszínes sajtos tészta – VIDEÓVAL!

Tejszínes-sajtos csirkés tészta – VIDEÓVAL!

Triplán szuper tejszínes tészta – VIDEÓVAL!

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük