Kacsamell grillsajttal és rukkola salátával Gm

KACSAMELL csupa nagybetűvel… a kedvenc sültem és megvallom őszintén, úgy szeretem legjobban, ahogyan én készítem, finom szaftosan, a bőre ropogós, ha rágondolok is elindul a nyálelválasztásom és nem kicsit, nagyon!

Sokan félnek készíteni, mert kemény lesz, rágós, de szerintem az egyik legegyszerűbben elkészíthető húsféle, ezért most meg is osztom Veletek, hogy én hogyan készítem, hogy biztosan mindig nagyon finom legyen és nagyszerű ízélményt varázsoljon a fogyasztói számára.

Ezzel az étellel egy szimpla hétköznap estét is ünnepivé lehet tenni és ha elkészíted, biztosan leveszed a lábáról azt, aki megkóstolja. A kulcsa, hogy mindig frissen készüljön és azonnal tálaljuk/fogyasszuk mind a mellet, mind a rukkola salátát.

Hozzávalók:

2 szép kacsamell

4 gerezd fokhagyma

1 friss rozmaring ág

1 grillsajt

20 dkg friss rukkola

2 ek vörösborecet

2 ek olívaolaj

1 tk magos dijoni mustár

Ízlés szerint só, de csak a legvégén

Elkészítés:

A mellet alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm és a bőrét óvatosan bevagdosom úgy, hogy a húst ne vágjam meg.

Egy serpenyőt, amit később a sütőbe is be tudok tenni, felhevítek és mikor már kellően forró, ráteszem a kacsamelleket, bőrös részükkel lefele és hirtelen megsütöm, majd megfordítom és ezt az oldalát is megsütöm (oldalanként kb. 3-3 perc). Az a lényeg, hogy körbepirítsuk a húst, hogy kéreg képződjön rajta.

Ha a hússal megvagyunk, mellétesszük a felszeletelt grillsajtot, rádobjuk a felaprított fokhagymát, a rozmaringot és 190 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton kb 10 – 15 perc alatt készre sütöm.

IMG_20160724_111003

A sütési idő felénél a sajtokat megforgatom, hogy mindkét oldala átsüljön.

Amíg a kacsa sül, egy kisebb befőttes üvegbe teszem a borecetet, az olívaolajat, a mustárt, rácsavarom a tetejét és alaposan összerázom, ez lesz a salátámra az öntet, de a rukkolát majd csak közvetlenül tálalás előtt forgatom bele, majd lecsepegtetem és mehet a tányérra, így finom ropogós marad, kellően ízes lesz, de nem ázik szét.

Ha a kacsamellem megsült, vágódeszkára teszem, felszeletelem hagyom, hogy a felesleges levet kiengedje és forrón, már a tányérra kitálalva sózom. (ez azért fontos, hogy ne keményedjen meg a hús)

A rukkola salátával és a sajttal kínálom.

Jó étvágyat kívánok!

Elkészítési idő: 25 perc

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

További kacsa receptek, amiket nagyon szeretünk:

Kacsamell káposzta ágyon sütve

„Egyben” kacsasült

Rozmaringos kacsacomb

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük