Itt a nyár, a grillszezon, ilyenkor jól jön egy-egy ilyen finom saláta recept a finom húsokhoz. Nagyon egyszerű elkészíteni, jó szolgálatot tesz a nagyüzemi grillezésénél mert biztos mindenkinek a kedvence lesz.
Amikor összejövünk a barátokkal, igyekszem változatos fogásokat készíteni, amiket aztán felváltva lehet sütögetni egész este, egy két sör vagy fröccs társaságában és közben mehet a legenda. Mivel a hús egyébként is nagyon laktat és mindig készül grillzöldség is, ezért a saláta már csak mellékes, de azért mindig készítek legalább egy ilyen burgonya salátát, hogy biztosan mindenki jól lakjon, arról nem is beszélve, hogy jól behűtve, mennyi kiegészítője bármelyik húsnak.
Nem bonyolítom túl a receptet, jobb szeretem a hagyományosat, amit biztosan szinte mindenki ismer, de azért leírom, hátha valaki kedvet kap hozzá.
Hozzávalók:
2 kg burgonya
1 flakon univer majonéz
4 dl lm tejföl
1 közepes fej lila hagyma
1 tk magos dijoni mustár
fél citrom leve
kis csokor petrezselyemzöld
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A burgonyát alaposan megmosom, majd héjával együtt puhára főzöm. Ha megfőtt, hideg vízzel átöblítem, meghámozom és tetszőleges formára vágom (kockára, karikára, stb…). Amíg a krumpli teljesen kihűl, elkészítem az öntetet.
Egy nagy tálban a majonézt, a mustárral és a tejföllel alaposan kikeverem, sózom, borsozom, hozzáadom a citromlevet, a felkarikázott lila hagymát az aprított petrezselyemzöldet és alaposan összekeverem.
Ha a burgonya kihűlt (melegen ne adjuk a masszához!), mehet az öntetbe és óvatosan, hogy ne törjön össze, átforgatom.
Néhány órára hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek. Frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva kínálom.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 45 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
További saláta receptek, amiket nagyon szeretünk:
Burgonyasaláta GastroHobbi módra