TEDD ÉDESSÉ! – egy gluténérzékeny család karácsonyát –

A napokban egy hagyományteremtő karácsonyi jótékonysági akcióhoz kérték a segítségemet, én pedig kérem a Tieteket.  

2015-ben egy sok éves vágy vált valóra azzal, hogy 35 olyan család kapott tartós élelmiszereket, gluténmentes alapanyagokat, édességeket és könyveket, ahol egy, vagy több családtag is gluténérzékeny.

Ezt a nagyszerű kezdeményezést az idén szeretnék a Szervezők még több helyre eljutni és további családoknak boldogabbá tenni az ünnepet.

 

adomanyszoroanyag-2016

 

Tavaly is nagyon sokan jelentkeztek, akik szeretnének adományt kapni, de sajnos jóval kevesebben azok, akiknek lehetőségük van adni. Ahhoz, hogy a lehető legtöbb családnak szebbé váljon idén a Karácsony, várjuk a lelkes adományozók segítségét is.

Az akció azért indult útjára, mert a gluténérzékenységgel élő családokra hatalmas anyagi terhet ró az alapvető élelmiszerek beszerzése, melyhez segítséget jelenleg sehonnan sem várhatnak. A nehézségeket tovább tetézi, hogy a vidéken lakók számára ezeknek a termékek többsége elérhetetlen, hiszen még mindig korlátozott a gluténmentes termékek választéka.

Tudjuk, hogy decemberben nagyon sok az ilyen kampány és megkeresés, de olyan akcióról, amelyben gluténérzékenyek számára, speciálisan a diétájuknak megfelelő „mentes” élelmiszerek kerülnek a csomagba, nem tudunk, és mindenképpen szeretnénk ezeknek az embereknek is segítséget nyújtani az ünnepek előtt.

 

Fogjunk össze és segítsünk együtt ezeknek a családoknak, csaljunk közösen mosolyt a gyerekek és szüleik arcára!

 

Az akció részletei: http://dietabc.hu/wp-admin/post.php?post=16022&action=edit

 

A jótékonysági akció szervezői a DiétABC-t üzemeltető P.Geri Vendéglátó és Kereskedelmi Kft. és az Ekultura.hu Kulturális Alapítvány, szakmai támogatónk a Heim Pál Kórház Coeliakia Centruma.

 

Az akció gyűjtőhelye a DiétABC Táplálékallergiások és diétázók szaküzlete, 1091 Bp. Üllői út 149.

 

Ki és hogyan tud adni?

Akik szívesen csatlakoznak a kezdeményezéshez, helyben, a pénztárnál jelezhetik szándékukat, hogy mely terméket kívánják elhelyezni az akció gyűjtőhelyén. Nem az érték a fontos, hanem a segítő szándék. Minden a DiétABC kínálatában fellelhető, hűtést nem igénylő, tartós élelmiszer, liszt, tészta, csomagolt pékáru, édesség, szaloncukor belekerülhet a kosárba. Aki örömmel adna, de az üzlettől távolabb él, vagy otthonról szeretne hozzájárulni akciónk sikeréhez a web áruházon http://webaruhaz.dietabc.hu/ keresztül is megteheti ezt. Ebben az esetben a megjegyzés rovatban kérjük egyértelműen megjelölni az adománynak szánt tételt.

 

Segítőkész cégek és magánszemélyek adományait is várják 2016.12.12.-ig.

 

Ki kapja a csomagot?

Az összegyűjtött adományokat – amelynek zöme tartós élelmiszer, illetve az ünnepek közeledtével édesség, szaloncukor, csokoládé és sok-sok könyv- olyan családokhoz szeretnék eljuttatni, akiknek, segítség nélkül nehézséget okozna emlékezetessé tenni a Karácsonyt, akik igazán örülnének egy ajándékcsomagnak még az ünnepek előtt.

A kedvezményezettek az alapítványnál személyesen jelentkező családok közül kerülnek ki, kiválasztásukról a Heim Pál Kórház Coeliakia Centruma, az Ekultura.hu Kulturális Alapítvány és a P.Geri Kft. közösen a dönt majd a beérkező levelek alapján.

 

A Szervezők, azok jelentkezését, akik örülnének egy karácsonyi csomagnak, az alábbi e-mail címre küldött, rövid bemutatkozó levélben várják: 

alapitvany@ekultura.hu.

 

Reméljük, az akció sok családnak okoz majd örömet az Ünnepek előtt!

 

Előre is köszönöm a segítségeteket és örömökben gazdag adventi készülődést kívánok Mindenkinek!

 

 

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük