Tipikus esete a szenvedve főzésnek, nem tudom ismerős-e valakinek, de nálam gyakran megesik. Volt a hétvégéről otthon egy maradék csirkemell, amiből nagyon kellett főzni valamit. Gondoltam csinálok natúr csirkemellet, de aztán rájöttem, hogy nem kívánom, inkább valami szószosat… akkor legyen csirkepaprikás, elkezdtem kockázni, rájöttem kevés lesz, mit tegyek még bele… ah cukkini, remek, akkor lesz csirkepaprikás cukkinivel… jó ez hülyén hangzik, akkor legyen cukkinis csirke… ok szóval tegnap cukkinis csirke volt a vacsora, de mivel szószosat kívántam ezért került rá joghurt és mellé tészta…
…szóval így született meg a tegnap esti vacsora, ami nem mellékesen – mint ahogy ez lenni szokott – nagyon finomra sikeredett, így felkerül arra a bizonyos listára!
Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma
30 dkg csirkemell filé
2 bébicukkini
3 tk fűszerpaprika
5 ek görög joghurt (nekem a szervezetem tolerálja, aki nem bírja, használjon lm joghurtot!)
Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors, oregano és aki szereti, chili
Elkészítés:
A hagymát apró kockára vágom és egy kevés magyaros kukoricacsíra olajon megdinsztelem, amikor kész, rádobom a csirkemellt, fehéredésig pirítom, majd mehet rá a kockára vágott cukkini és azt is megpárolom.
Ha a csirke és a cukkini is elnyerte a tetszőleges állagot, megszórom a fűszerpaprikával, chilivel, alaposan elkeverem, felöntöm kb. 1 dl vízzel, fűszerezem, összeforralom, hozzáadom a joghurtot,
megint forralok rajta egyet, majd mehet bele a kifőtt tészta,
összeforgatom és friss petrezselyemzölddel megszórva, forrón kínálom.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 35 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!