Bolognai penne Gm&Lm – VIEÓVAL!

Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvben! RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT!

Most vettem észre, hogy még nem is írtam receptet a bolognai penne videóhoz, úgyhogy gyorsan pótolnám is, nehogy ezen múljon az elkészítése ennek a finomságnak.

Mint ahogy általában szoktam, most sem írom, hogy ez az eredeti bolognai recept, mert biztosan nem és abból a bizonyos eredeti receptből is valószínűleg létezik jó néhány, de azt írhatom, hogy én évek óta így készítem és nagyon szeretem, így jó szívvel ajánlom Nektek is, hogy próbáljátok ki, mert garantált a siker… arról már nem is beszélve, hogy nem sokkal macerásabb mint bekeverni az előre kész porokat, de az ízélmény össze sem hasonlítható.

img_6340

Hozzávalók:

2 fej vöröshagyma

1 kisebb sárgarépa (reszelve kb. 4 evőkanálnyi)

1 darabka zeller (reszelve kb. 3 evőkanálnyi)

50 dkg sertés- és marha darálthús vegyesen

2 ek paradicsompüré

0,5 l natúr paradicsomszósz

2,5 dl víz

2 gerezd fokhagyma

1 dl száraz vörösbor

1 tk szárított bazsalikom

1 tk szárított oregánó

2 babérlevél

40 dkg gm száraztészta kifőzve

Ízlés szerint só, frissen örölt tarka bors és a tálalához aprított petrezselyemzöld és reszelt lm sajt

Elkészítés:

Az apró kockára várgott vöröshagymát némi zsiradékon üvegesre pirítom, majd hozzá adom a reszelt sárgarépát, a reszelt zellert és megpárolom őket, majd mehet bele a darálthús és fehéredésig pirítom.

Ha a hús szépen kifehéredett, hozzá adom a paradicsom pürét, a paradicsomszószt, a vizet, pár perc alatt összeforralom és jöhet bele a reszelt fokhagyma, a vörösbor, a só, a bors, a bazsalikom, az oregánó, a babérlevél, alaposan összekeverem és fedővel lefedve, közepes hőmérsékleten kb. 1 óra alatt készre főzöm.

A főzési idő alatt néha megkeverem. Akkor jó, ha a hús nagyon puha és sűrű szószos az állaga.

Ha a szósz elkészült, hozzáadom a kifőtt gm tésztát, összeforgatom és friss petrezselyemzölddel megszórva, reszelt sajttal kínálom.

Jó étvágyat kívánok!

Elkészítési idő: 90 perc

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük