Roston csirkemell fokhagymás szósszal Gm&Lm – VIDEÓVAL!

Fokhagyma?… ha tehetném mindenbe tennék. Imádom, a kedvenc „fűszerem”… és ez a fokhagyma szósz, egyenesen isteni. Megint egy nem túl bonyolult sőt, nagyon egyszerű recept, amit bárki el tud készíteni… pont ilyenek kellenek egy-egy nyüzsis hétköznapon, amikor se ötletünk se kedvünk főzni.

Most használtam először barna rizslisztet és biztos, hogy nem utoljára. Nagyon finom krémes lett a szósz és könnyed, nem nehezítette el az ízét. Általában azért nem szeretem és nem is jellemző, hogy készítek rántásos dolgokat, mert nekem nehéz lesz tőle az étel, de ez a rizsliszt remek. Jó szívvel ajánlom nektek is kipróbálásra és az ára sem vészes.

 

img_6630

 

Hozzávalók:

0,5 kg csirkemell filé

5 dkg lm vaj

2 púpozott evőkanál barna rizsliszt

2 gerezd fokhagyma

3 dl lm tej

3 ek lm tejföl

Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és aprított petrezselyemzöld

 

Elkészítés:
A csirkemellet felszeletelem és felforrósított serpenyőben, némi zsiradék kíséretében mindkét oldalát aranybarnára sütöm majd sózom, borsozom. Fokhagymás kukoricacsíra olajban sütöttem, nagyon finom pikáns ízt ad a húsnak.

Ha a hús megpirult, kiszedem egy tányérra és félre teszem, amíg elkészül a szósz. A serpenyőt kitörlöm egy papírtörlővel (készülhet másik lábasban, de nem szeretek mosogatni, így egy edénnyel kevesebb) felolvasztom a vajat, majd hozzá adom a lisztet, csomómentesre keverem és picit pirítom, amíg az illata kellemesen pirult lesz és a színe halvány barna, majd mehet bele a reszelt fokhagyma, a tej, só, bors, petrezselyem és folyamatos keverés mellett összeforralom. Legvégül hozzá adom a tejfölt, de azzal már csak átforgatom.

Ízlés szerint rösztivel,  párolt rizzsel, salátával kínálom.

Jó étvágyat kívánok!

 

Elkészítési idő: 30 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük