Töltött kenyér roppanós mártogatóval Gm&Lm – VIDEÓVAL!

Tele a net a gusztusosabbnál gusztusosabb töltött kenyerekkel, gondoltam én is elkészítem a magunk verzióját. Parkol már néhány napja egy camembert a hűtőben, meg volt otthon sajt is, úgyhogy meg is volt a nagy része a „tölteléknek”, de csakhogy legyen benne egy kis hús is, pirítottam hozzá egy kis kockára vágott bacont is… bár én el tudtam volna képzelni enélkül is, de legyen… menjen bele ez is. Valójában változatosabbnál változatosabb recepteket találni hozzá, igazi mindenki tegyen bele amit szeret étel, szóval csak a képzelet szab határt.

A mi verziónk most így készült és a mellé került fokhagymás piritóssal mártogatni, egyszerűen maga volt a mennyország, fantasztikusan finom volt, így jó szívvel ajánlom Nektek is és videó is készült hozzá, hogy a szavak helyett adja el a látvány a receptet…

 

img_6325

 

Hozzávalók:

1 db gm kenyér

5 ek olívaolaj

2 gerezd fokhagyma

2 ek aprított petrezselyemzöld

1 lm camembert

3 ek pirított bacon

10 dkg reszelt lm sajt

 

Elkészítés:

Az olajjal kikeverem a reszelt fokhagymát, az aprított petrezselymet és félre teszem.

A kenyér felső részéből kivágok egy jódarabot, amit felcsíkozok és szintén félre teszem. A kenyéren keletkezett „űrt” kitöltöm a felszeletelt camemberrel, megszórom a pirított baconnel és a reszelt sajttal majd egy tepsire teszem. 

A kenyércsíkokat szintén a tepsire sorakoztatom, megkenem a fokhagymás, petrezselymes olajjal és a töltött kenyérrel együtt, 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 15 perc alatt készre sütöm.

 

img_6329

 

A sütési idő, sütőnként változhat. A lényeg, hogy a sajt megolvadjon és a mártogatós kenyérkék szép aranybarnára piruljanak.

Forrón, azonnal kínálom.

Jó étvágyat kívánok!

 

Elkészítési idő: 25 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük