Mediterrán borsó leves Gm&Lm

A tegnapi jó idő után, ma ismét szomorkásra vette magát az időjárás, így gondoltam feldobom a napomat egy szuper finom levessel. A húst nem kívántam és mivel egy negyed kiló fagyasztott borsón kívül más zöldség nincs sitthon, maradt a borsóleves. Van még néhány szem a múlt héten vásárolt napon szárított olasz paradicsomból, úgyhogy a napsütés is meg volt a leveshez, innentől kezdve már csak néhány finom fűszer, egy kevéske extra szűz olívaolaj és kész is a varázslat…

… nem túlzás a varázslat szó. Annyira finom leveske kerekedett ebből a néhány hozzávalóból, hogy nekem feldobta a napom és biztosan készíteni fogok a jövőben is ilyet… és akkor, hogy Ti is gyorsan összedobjátok, jöjjön a recept.

 

 

Hozzávalók:

2 ek olívaolaj

25 dkg zöldborsó

7 db napon szárított paradicsom

1,5 l víz

Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és szárított bazsalikom

 

Elkészítés:

A zöldborsót a felaprított paradicsommal megpárolom az olívaolajon, majd felöntöm a vízzel, bele teszem a fűszereket és összeforralom. Én nem főztem sokáig, mert szeretem, ha roppanós a borsó és nincs szétfőve, de mindenki főzze ízlése szerint.

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Elkészítési idő: 15 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük