A tegnapi jó idő után, ma ismét szomorkásra vette magát az időjárás, így gondoltam feldobom a napomat egy szuper finom levessel. A húst nem kívántam és mivel egy negyed kiló fagyasztott borsón kívül más zöldség nincs sitthon, maradt a borsóleves. Van még néhány szem a múlt héten vásárolt napon szárított olasz paradicsomból, úgyhogy a napsütés is meg volt a leveshez, innentől kezdve már csak néhány finom fűszer, egy kevéske extra szűz olívaolaj és kész is a varázslat…
… nem túlzás a varázslat szó. Annyira finom leveske kerekedett ebből a néhány hozzávalóból, hogy nekem feldobta a napom és biztosan készíteni fogok a jövőben is ilyet… és akkor, hogy Ti is gyorsan összedobjátok, jöjjön a recept.
Hozzávalók:
2 ek olívaolaj
25 dkg zöldborsó
7 db napon szárított paradicsom
1,5 l víz
Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és szárított bazsalikom
Elkészítés:
A zöldborsót a felaprított paradicsommal megpárolom az olívaolajon, majd felöntöm a vízzel, bele teszem a fűszereket és összeforralom. Én nem főztem sokáig, mert szeretem, ha roppanós a borsó és nincs szétfőve, de mindenki főzze ízlése szerint.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 15 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!