Mozzarellás csirkemell zöldségágyon Gm&Lm – VIDEÓVAL!

Nagyon szeretem ezeket a gyors recepteket, amikor csak bepakolom a zöldséget a hússal a sütőbe, aztán mikor megsült kiveszem és már ehető is. Nincs vele sok macera és mégis finom étel tud az asztalra kerülni. Mostanság kezdem megkedvelni az édesburgonyát és az ilyen típusú recepteknél előszeretettel használom.

Az édesburgonyát, más néven batátát szintén Kolombusz Kristófnak köszönhetjük. Az ázsiai és afrikai országokban az egyik legfontosabb alapzöldség, de szerencsére hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Mi speciel nagyon szeretjük azt a kellemes ízt, ami megkülönbözteti a „hagyományos” társától. Amikor elkezdtem ismerkedni ezzel a nagyszerű alapanyaggal sokat olvastam utána, hogy tulajdonképpen a remek ízélményen kívül mi az amitől „másabb” a hazánkban olyan nagy népszerűségnek örvendő burgonya fajtáktól.

Rengeteg okosság található az online felületeken, de egy dolog szinte mindenhol elhangzik, az pedig az, hogy rendkívül gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, emellett kedvező élettani hatásai vannak. Szénhidrátban és béta-karotinban gazdag élelmiszer, amit tökéletesen beilleszthetünk a gluténmentes diétába és cukorbetegek is fogyaszthatják. Gazdag B6 vitaminban, rostban, vasban és káliumban, nagyon kevés zsiradékot és nátriumot tartalmaz. Egyes írások szerint nagy szerepe lehet a különböző rákbetegségek megelőzésében is. – különösen bél, gyomor és vese rákokat előzhet meg.

Ha szeretnéd személyesen is megtapasztalni az édesburgonya jótékony hatását és nagyszerű ízét, akkor szerezz be pár darabot az Édesburgonya webáruházban, ahol 100%-ban bio, magyar földben termett, csodaszép és nagyon finom, kifogástalan minőségű batátát tudsz rendelni és próbáld ki Te is ezt a remek zöldséget.

 

 

Hozzávalók:

0,5 kg csirkemell filé

1 nagyobb édesburgonya

0,5 kg brokkoli

2 fej lila hagyma

1 ek szárított bazsalikom

20 dkg mozzarella

Ízlés szerint só, frissen őrölt bors és olívaolaj

 

Elkészítés:

A batátát meghámozom, kockára vágom, ugyanígy járok el a lila hagymával is, a brokkolit rózsáira szedem.

A zöldségeket egy tepsibe teszem, sózom, megszórom a szárított bazsalikommal, meglocsolom olívaolajjal, alaposan összeforgatom majd egyenletesen eloszlatom a tepsiben.

A zöldségek tetejére teszem a felszeletelt csirkemellet, melyet sózok, borsozok, majd sütőpapírral befedve, 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 35 perc alatt megsütöm. A sütési idő, sütőnként változhat. Nekünk ennyi idő elég volt, hogy a zöldségek megpuhuljanak és a hús is átsüljön. Ha ezzel megvagyunk, a felszeletelt mozzarellát a hússzeletekre fektetjük és visszadugjuk további 10 percre a sütőbe, hogy szépen ráolvadjon a húsra.

 

 

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Elkészítési idő: 55 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük