Hentes tokány Gm&Lm – VIDEÓVAL!

Mivel mostanában nagyon szerettétek a különböző ragú és tokány recepteket, ezért most egy nagy klasszikust hoztam Nektek, ami nem mellékesen az én egyik legnagyobb kedvencem. Régóta készülök már csinálni, úgyhogy hétvégén nem volt apelláta, épen ráértem főzni egy finom hentes tokányt, így most készült róla videó is, hogy Ti is el tudjátok készíteni és jót csemegézzen belőle a család.

 

 

Hozzávalók:

20 dkg kolozsvári szalonna

2 fej vöröshagyma

2 ek paradicsompüré

2 gerezd fokhagyma

1,5 dl száraz fehérbor

1 kg sertéslapocka

15 dkg savanyú uborka

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

 

Elkészítés:

A szalonnát apró kockára vágom, zsírjára sütöm, hozzá adom a felkockázott vöröshagymát, üvegesre párolom, majd mehet bele az aprított fokhagyma, a paradicsompüré, a fehérbor, sózom, borsozom, összeforralom, majd hozzá adom a felkockázott húst és folyamatos kevergetés mellett, fehéredésig pirítom.

Ha a hús kifehéredett, öntök alá egy kis vizet, lefedem fedővel és közepes hőmérsékleten elkezdem főzni. Egyszerre ne öntsünk alá sok vizet, inkább főzés közben folyamatosan töltögessük, hogy finom, sűrű szaftot kapjunk a végére.

Nekem általában másfél óra kell, hogy a hús megpuhuljon, de ez függ a tűzhelytől is, úgyhogy az instrukció, hogy főljön puhára a hús és amikor ezzel megvagyunk és a szaft is kellően sűrű, hozzá keverjük a felcsíkozott savanyú uborkát, összeforgatjuk, picit még megszórjuk frissen őrölt borssal, hogy még pikánsabb legyen és friss gm galuskával kínáljuk.

 

Elkészítési idő: 110 perc

 

Jó étvágyat kívánok!

 

További videórecepteket találsz IDE KATTINTVA!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük