Extra sajtos tészta avagy „mac&cheese” GastroHobbi módra- VIDEÓVAL!

 

Hetek óta kérlel a Párocskám, hogy készítsek neki „mac&cheese”-t. Nem mondom, hogy ez az igazi recept, mert megnéztem kis milliót, de mind másképp készül, így ez most GastroHobbi módra lesz. A sajtok alakultak az itthon közkedvelt fajtákhoz. Természetesen készülhet chedarral is, mint ahogy azt a tengerentúlon szokás, de húsvét hétfőn éppen egyik boltban sem találtunk és a pénztárcánk is jobban járt a trappistával.

Az első dolog ami eszembe jut róla, hogy brutál sajtos, így ha szereted a sajtot, akkor ez is nagy kedvenc lesz. Igazi #egyszerűenfinomat recept ez is, a legtöbb időt ugyanis a sajtreszelés teszi ki, ha azzal meg vagy pikk-pakk kész az étel.

 

 

Hozzávalók:

5 dkg lm vaj

3 gerezd fokhagyma

2 ek barna rizsliszt

3 dl lm tej

15 dkg trappista sajt + 5 dkg a szóráshoz

10 dkg füstölt paranyica

10 dkg mozzarella

20 dkg gm száraz tészta

2 ek aprított petrezselyemzöld

Ízlés szerint só,bors

 

Elkészítés:

Ha van maradék főtt tészta, azt is használhatjuk, ha nincs akkor a csomagoláson található utasítás szerint kifőzzük, leszűrjük, majd hideg vízzel leöblítjük.

Egy olyan serpenyőben készítem az ételt, amit később a sütőbe is be tudok tenni. Felolvasztom a vajat, pár perc alatt megpirítom rajta a fokhagymát és megszórom a liszttel. Egy kézi habverővel folyamatosan kevergetem, amíg szép aranybarna rántást nem kapok, majd óvatosan, fokozatosan, folyamatos kevergetés mellett felöntöm a tejjel és csomómentesre kavarom.

Mehetnek bele a reszelt sajtok, amit közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett megolvasztok és amikor már szép egynemű a szósz állaga, hozzá adom a kifőtt tésztát. Alaposan elkeverem, a tetejét megszórom a maradék reszelt sajttal, az aprított petrezselyemzölddel és 170 fokra előmelegített sütőbe dugom 15 percre. A sütési idő sütőnként változhat, az a cél, hogy szép pirosra piruljon a teteje.

 

 

Elkészítési idő: 30 perc

 

Jó étvágyat kívánok!

 

További tészta recepteket találsz IDE KATTINTVA!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!