Zöldbabos csirketokány – VIDEÓVAL!

 

Gondoltam meglepem magam valami finomsággal, így született a tokány ötlete, mert nem mellékesen az egyik legnagyobb kedvencem… eredetileg gombával szerettem volna készíteni, de mivel a piacról lecsúsztam, ezért maradt a zöldbab.

 

 

Hozzávalók:

2 fej vöröshagyma

60 dkg csirkecomb filé

40 dkg zöldbab

1 ek őrölt majoranna

2 gerezd fokhagyma

2 ek paradicsompüré

0,5 dl száraz rosé bor

kb. 1 dl víz

2,5 dl lm tejszín

Ízlés szerint só

 

Elkészítés:

A hagymát apró kockára vágom, a csirkecombot vékony csíkokra.

Némi zsiradékon üvegesre párolom a felaprított vöröshagymát, majd löttyintek rá egy pici vizet és zsírjára pirítom. Ha a hagyma megvan, hozzáadom a húst, sózom és elkezdem pirítani, mikor már kicsi pörzsanyag képződött rajta, löttyintek rá egy kis vizet, majd újra addig pirítom, amíg elpárolog a víz. Ezt a párolom/pirítom eljárást többször megismétlem, mert ettől lesz a tokány jellegű szaftja az ételnek.

Amikor a hús elkészült, hozzá adom a paradicsompürét, a fokhagymát, összepirítom, majd felöntöm a borral és kevés vízzel. Lassan készre párolom.

Amikor elkészült felöntöm a tejszínnel, összeforralom és forrón, párolt rizzsel kínálom.

 

 

Elkészítési idő: 45 perc

 

Jó étvágyat kívánok!

 

További videó recepteket találsz IDE KATTINTVA!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

Zöldbabos csirkecomb

Nincs ötleted a hétvégi menühöz? Nekünk van! Mit szólsz ehhez a zöldbabos-tejszínes csirkecombhoz? 😉

Közzétette: NLCafé – www.nlcafe.hu – 2017. április 28., péntek

Ez a könyvbox a legszuperebb ajándékötlet, ha valakit receptkönyvvel lepnél meg!

Rendeld elő most!