Gondoltam meglepem magam valami finomsággal, így született a tokány ötlete, mert nem mellékesen az egyik legnagyobb kedvencem… eredetileg gombával szerettem volna készíteni, de mivel a piacról lecsúsztam, ezért maradt a zöldbab.
Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma
60 dkg csirkecomb filé
40 dkg zöldbab
1 ek őrölt majoranna
2 gerezd fokhagyma
2 ek paradicsompüré
0,5 dl száraz rosé bor
kb. 1 dl víz
2,5 dl lm tejszín
Ízlés szerint só
Elkészítés:
A hagymát apró kockára vágom, a csirkecombot vékony csíkokra.
Némi zsiradékon üvegesre párolom a felaprított vöröshagymát, majd löttyintek rá egy pici vizet és zsírjára pirítom. Ha a hagyma megvan, hozzáadom a húst, sózom és elkezdem pirítani, mikor már kicsi pörzsanyag képződött rajta, löttyintek rá egy kis vizet, majd újra addig pirítom, amíg elpárolog a víz. Ezt a párolom/pirítom eljárást többször megismétlem, mert ettől lesz a tokány jellegű szaftja az ételnek.
Amikor a hús elkészült, hozzá adom a paradicsompürét, a fokhagymát, összepirítom, majd felöntöm a borral és kevés vízzel. Lassan készre párolom.
Amikor elkészült felöntöm a tejszínnel, összeforralom és forrón, párolt rizzsel kínálom.
Elkészítési idő: 45 perc
Jó étvágyat kívánok!
További videó recepteket találsz IDE KATTINTVA!
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
Nincs ötleted a hétvégi menühöz? Nekünk van! Mit szólsz ehhez a zöldbabos-tejszínes csirkecombhoz? 😉
Közzétette: NLCafé – www.nlcafe.hu – 2017. április 28., péntek