Ezt a gombaragut Te is imádni fogod!
Péntek lévén egy szuper egyszerű receptet hoztam Nektek, amivel hétvégén elkápráztathatjátok a családot. Tudom, hogy a gomba sokakat megosztó alapanyag, de mostanában azt látom, hogy itt nagyon megszerettétek, így a mosatni receptből nem marad ki. Egy újabb ötlet, amivel remélem megint sokak szimpátiáját elnyerjük ennek a számos kedvező élettani hatással rendelkező növénynek.
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
1 kis fej vöröshagyma
25 dkg laskagomba
25 dkg csiperkegomba
3 dl tejszín
2 tk szárított tárkony
fél citrom frissen facsart leve
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A csiperkét meghámozom, felszeletelem. A laskagombát felcsíkozom, a vöröshagymát vékony szeletekre vágom.
A felszeletelt vöröshagymát, kevés olívaolajon üvegesre párolom, majd hozzáadom a gombákat és felpirítom.
Amikor a gombák megpirultak, megszórom a tárkonnyal, ráfacsarom a citromlevet, hozzáadom a tejszínt, sózom, borsozom és összeforralom.
A csirkemellt felszeletelem, sózom, borsozom majd el előre felhevített grillserpenyőben, hirtelen mind két oldalát aranybarnára sütöm és a gombaraguval tálalom.
Köretként adhatunk hozzá quinoát, bulgurt vagy párolt rizst.
Elkészítési idő: 25 perc
Jó étvágyat kívánok!
Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!