Roston csirkemell tárkonyos gombaraguval

 

Ezt a gombaragut Te is imádni fogod!

Péntek lévén egy szuper egyszerű receptet hoztam Nektek, amivel hétvégén elkápráztathatjátok a családot. Tudom, hogy a gomba sokakat megosztó alapanyag, de mostanában azt látom, hogy itt nagyon megszerettétek, így a mosatni receptből nem marad ki. Egy újabb ötlet, amivel remélem megint sokak szimpátiáját elnyerjük ennek a számos kedvező élettani hatással rendelkező növénynek.

 

 

Hozzávalók:

60 dkg csirkemell filé

1 kis fej vöröshagyma

25 dkg laskagomba

25 dkg csiperkegomba

3 dl tejszín

2 tk szárított tárkony

fél citrom frissen facsart leve

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

 

Elkészítés:

A csiperkét meghámozom, felszeletelem. A laskagombát felcsíkozom, a vöröshagymát vékony szeletekre vágom.

A felszeletelt vöröshagymát, kevés olívaolajon üvegesre párolom, majd hozzáadom a gombákat és felpirítom.

Amikor a gombák megpirultak, megszórom a tárkonnyal, ráfacsarom a citromlevet, hozzáadom a tejszínt, sózom, borsozom és összeforralom.

A csirkemellt felszeletelem, sózom, borsozom majd el előre felhevített grillserpenyőben, hirtelen mind két oldalát aranybarnára sütöm és a gombaraguval tálalom.

Köretként adhatunk hozzá quinoát, bulgurt vagy párolt rizst.

 

Elkészítési idő: 25 perc

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük